Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΨΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



Σε ακτιβίστικη δράση προχώρησαν μέλη της Greenpeace που ανέβηκαν  σε πύργο ψύξης του λιγνιτικού Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Πτολεμαΐδα,.
 Η ενέργεια αυτή έγινε  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ανά τον κόσμο για την προστασία του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές.


"Από τις 4 τα ξημερώματα κρέμονται οι αναρριχητές και θα προσπαθήσουν να βάψουν τον τοίχο ψύξης και να στείλουν ένα μήνυμα. Πιστεύουμε ότι εδώ που φτάσαμε πρέπει να κάνουμε κάτι ειρηνικό και μη βίαιο, αλλά δυναμικό, μήπως και φτάσει ένα μήνυμα στη κυβέρνηση και στη διοίκηση της ΔΕΗ" ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, ο οποίος βρίσκεται μαζί με άλλους εννέα ακτιβιστές στην κορυφή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Μέχρι να πετύχουν το στόχο τους, οι ακτιβιστές είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν επάνω στον πύργο ψύξης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί αύριο.
 Η Greenpeace καλεί την κυβέρνηση να συμβάλλει διαπραγματευτικά στην υιοθέτηση στόχου στην τελική συμφωνία για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5oC, να προωθήσει στην Ελλάδα 10ετές σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση 1 εκατ. κτιρίων που περιλαμβάνει τη δωρεάν παροχή ηλιακής ενέργειας από τη ΔΕΗ σε 300.000 φτωχά νοικοκυριά και να στρέψει τη ΔΕΗ προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ενεργειακές υπηρεσίες.




(Φωτογραφίες-video kozan.gr)



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...