Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ INTERREG



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζει την «ωριμότητα» για την ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νέο ΕΣΠΑ


Πιστοποίηση ολοκλήρωσης έργου INTERREG για την πολιτική προστασία


Συνάντηση εργασίας είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με τον κ. Γιώργο Μαργαρίτη, στέλεχος της Αρχής Πιστοποίησης του Υπουργείου Οικονομίας και τον κ. Χρήστο Μπιμπίτσο, Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας για την επιτόπια επαλήθευση του έργου «Προετοιμασία για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα» το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG και, ειδικότερα, του Προγράμματος Ελλάδα - ΠΓΔΜ.  

Το έργο υλοποιήθηκε με πλήρη ικανοποίηση των ποιοτικών και ποσοτικών του χαρακτηριστικών. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος η Π.Ε. Πέλλας υλοποίησε δύο δράσεις. Η πρώτη ήταν η δημιουργία μίας Γεωγραφικής Βάσης Δεδομένων για την παρακολούθηση και λήψη αποφάσεων που αφορούν κινδύνους από πλημμύρες στη διασυνοριακή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η δεύτερη δράση περιλάμβανε την υλοποίηση τεχνικών μελετών για την αποτύπωση των χειμάρρων στη διασυνοριακή περιοχή και τον προσδιορισμό των απαραίτητων έργων διευθέτησης και ελαχιστοποίησης του κινδύνου για εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Μέσω των στοιχείων του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών που υλοποιήθηκε από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, μπορούμε να λαμβάνουμε ειδικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πλημμυρών. Η βάση αυτή, μαζί με άλλα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων για τη βιώσιμη Ανάπτυξη. Εξαιρετικής σημασίας είναι η υλοποίηση των μελετών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ορεινό όγκο της Αλμωπίας. Με την υλοποίηση των μελετών εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ένταξη των αντίστοιχων έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων έργων ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...