Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΨΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ


Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή στον αγρότη της Πέλλας.

Αγαπητέ Γιάννη...

Στο όνομα του πρόωρα ρυτιδιασμένου, ιδρωμένου μετώπου του πατέρα μου, που θέριζε με το δρεπάνι τα στάρια, και τα πατούσε με τα πόδια για να βγάλει το αλεύρι, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της ασθενικής μου μητέρας, που με την κοιλιά "τύμπανο" οχτώ μηνών, οδηγούσε το γαϊδουράκι, φορτωμένο από το κακοτράχαλο χωράφι στο σπίτι, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της άθλιας ζωής που τους επιφυλάξατε για τα γεράματά τους, δίνοντάς τους χαρτζιλίκι για τα φάρμακά τους και τίποτα άλλο, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα της δικής μου ζωής, που την δώσατε αντιπαροχή σε υπερπόντιους "φίλους" σας, σηκώνοντας σιδερένιους φράχτες στις ελπίδες και τα όνειρά μου, για μένα και την οικογένειά μου, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των απελπισμένων αναζητήσεων των παιδιών μου για δουλειά, το απλανές βλέμμα τους, την απογοήτευσή τους, το ψαλίδισμα των προσδοκιών τους, τις καθημερινές σφαλιάρες, το ξερίζωμα των φτερών τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των δεκάδων φίλων τους, που σαν σύγχρονοι δούλοι, "πουλήθηκαν" στα επιστημονικά σκλαβοπάζαρα της "Ένωσης", αφήνοντας πίσω οικογένειες και πατρίδα, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των δεκάδων  συμπατριωτών μου, που βουτάνε καθημερινά σε βρώμικους σιδερένιους κάδους, αναζητώντας το "Ιερό Δισκοπότηρο", μια στάλα λάδι, ένα μαρούλι, ένα μουχλιασμένο έστω ψωμί, για να κορέσουν την πείνα τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των αμέτρητων ειδοποιητηρίων από τις απρόσωπες υπηρεσίες που εκπροσωπείς, που έχουν σχηματίσει πύργο στα τραπέζια των ανήμπορων νοικοκυριών, των πολλών αναπάντητων τηλεφωνημάτων εισπρακτικών εταιρειών, των αδηφάγων και χαϊδεμένων από εσάς Τραπεζών, ΔΕΝ θα σε πιστέψω. 

Στο όνομα των χιλιάδων "υπνοβατών" πολιτών, που σαν Ζόμπι αδυνατούν να κοιμηθούν από το βάρος των ανυπέρβλητων  υποχρεώσεών τους, ενώ τα ψυχοφάρμακα έχουν καταστεί "καραμέλες, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των μικρών παιδιών, που λιποθυμούν από την ασιτία, των γονιών που δεν έχουν το δικαίωμα στη χαρά να τους αγοράσουν ένα καινούριο ρουχαλάκι, ανακυκλώνοντας τα παλιά των μεγαλύτερων για τα μικρότερα, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα του εξαϋλωμένου χαμόγελου από τα πρόσωπα όλων, στο όνομα την μόνιμα ζωγραφισμένης θλίψης στα βλέμματα ακόμη και μικρών παιδιών, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των πάλαι ποτέ υπερήφανων νοικοκυρών, που σπρώχνονται στην ουρά των ενοριών, για να πάρουν μια συσκευασία ρυζιού, από την "βοήθεια" της "Ένωσης", καταρρακώνοντας την τιμή και την υπόληψή τους, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των χιλιάδων αγροτών, που βρίσκονται στους δρόμους και υπό συνθήκες αντίξοες, αρνούνται αυτά που τους ετοιμάζεις, εσύ και οι συνάδερφοί σου, χωρίς να τους υπολογίζεις, κοιτώντας μόνο τις λίστες με τα νούμερα που "πρέπει" να ισορροπούν, άσχετα αν το τεντωμένο σκοινί έχει σπάσει, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των παιδαριωδών κατηγοριών, "αυτοί φταίνε, όχι εμείς", ενώ η ευθύνη για την ατολμία είναι όλων σας, ανεξαρτήτως χρώματος και χωροταξικής θέσης στα έδρανα του Ναού, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

Στο όνομα των υπερήφανων "ΟΧΙ", που με κάποιες μαγειρικές αλχημείες μετατράπηκαν σε δουλοπρεπή "ΝΑΙ" γκρεμίζοντας κάθε ικμάδα ελπίδας για κάτι καλό, ΔΕΝ θα σε πιστέψω.

ΟΧΙ αγαπητέ Γιάννη, δεν πείθετε εσύ, οι όμοιοί σου και οι παρόμοιοί σου, γιατί είστε όλοι ταμπουρωμένοι ο καθένας στο μαντρί του και κοιτάτε να διαφυλάξετε μόνο τα δικά σας πρόβατα, ενώ δίπλα ο λύκος κατασπαράσσει τον γείτονα.

Μόνο αν ενωθείτε, μόνο αν σηκώσετε ανάστημα, μόνο αν βγείτε από τα γυάλινα φρούριά σας και φορέσετε την πανοπλία του λαού, αποφασισμένοι να πέσετε στην ιερή μάχη των μαχών, και δώσετε έμπρακτα σημάδια αποτελεσματικότητας και επανέλθει το χαμόγελο, μόνο τότε θα σας πιστέψω.



1 σχόλια :

«Κυβέρνηση που λυσσά να μείνει στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ή έχει περιθώρια ακόμη να φάει… ή φοβάται την φυλακή!»

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...