Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΚΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC



Ένα νέο βίντεο του Νational Geographic κατέγραψε μια εξαιρετικά σπάνια, αλλά και σκληρή πτυχή της φύσης. O κανιβαλισμός στις πολικές αρκούδες έχει στο παρελθόν καταγραφεί σε φωτογραφίες, αλλά αυτή είναι ίσως η πρώτη καταγραφή σε βίντεο.
 Το φαινόμενο, γνωστό από καιρό στην ντόπιους της Αρκτικής, έχει μελετηθεί από το 1980. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πολικές αρκούδες τρώνε τα μικρά στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, όταν οι φώκιες που είναι η συνηθισμένη λεία τους είναι λιγοστές καθώς βρίσκονται στη θάλασσα.

  "Ένα από τα λίγα πράγματα που τους έχει απομείνει για να φάνε είναι, στην πραγματικότητα, τα μικρά διαφόρων ηλικιών, του είδους τους" λέει ο Ian Stirling, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. "Το υλικό είναι αρκετά σπάνιο, αλλά το συμβάν πιθανόν να μην είναι" προσθέτει για το βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, αλλά κατεγράφη το περασμένο καλοκαίρι.

   Το μικρό είναι βραδυκίνητο και η μητέρα αδύναμη. Το αρσενικό τους εντοπίζει και αρχίζει να τους καταδιώκει. Η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη και μετά από λίγα λεπτά η μητέρα παρακολουθεί την αρσενική αρκούδα να την προσπερνά και να ορμά στο μικρό της το οποίο είναι ευκολότερος στόχος. Η μητέρα κάνει κάποιες προσπάθειες να αποτρέψει τον θηρευτή, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Μετά από λίγο υποχωρεί βιαστικά, προκειμένου να μη γίνει το επόμενο γεύμα του αρσενικού.

   Το National Geographic προειδοποιεί πως οι εικόνες είναι αρκετά σκληρές:

Ο κανιβαλισμός είναι κοινή πρακτική στη φύση και έχει παρατηρηθεί σε ιπποπόταμους, σαλαμάνδρες, τίγρεις, αρκούδες, και διάφορα άλλα είδη. Στα αρσενικά ενεργοποιείται όταν πεινάνε ενώ τα θηλυκά είναι πολύ αδύναμα για να μονομαχήσουν μαζί τους και συνήθως υποχωρούν.

 "Ωστόσο η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει η συμπεριφορά πιο διαδεδομένη" λέει ο Stirling. "Kαθώς οι πάγοι συνεχώς συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου, λιγοστεύουν και οι περιοχές  που πολικές αρκούδες χρησιμοποιούν για να κυνηγήσουν φώκιες" προσθέτει.
 "Χωρίς την ικανότητα να κυνηγούν φώκιες, οι πολικές αρκούδες μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμη πιο ακραίο κανιβαλισμό, αν δεν το έχουν κάνει ήδη" καταλήγει.







Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...