Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

       Με μια μαζική συγκέντρωση για το γιορτασμό του Κιλελέρ η μικρομεσαία αγροτιά διαμήνυσε την αγωνιστική της ετοιμότητα έχοντας ως παρακαταθήκη τον πολυήμερο αγώνα της στα μπλόκα και στις άλλες πρωτοβουλίες. Έστειλαν το μήνυμα ότι από τη Δευτέρα συνεχίζουν τον αγώνα τους με διαφορετικές μορφές πάλης.
       Τη συγκέντρωση, που έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα, άνοιξε ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Επίσης, χαιρέτισαν η Διαμάντω Κρητικού από το μπλόκο Αμυνταίου, ο Τάσος Χαλκίδης και ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου από το μπλόκο Κουλούρας Ημαθίας, ο Κώστας Ανεστίδης από τα Μάλγαρα, ο Γιάννης Καλλίμορφος από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, ο Χρήστος Κάμτσης από το μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας, ο Δημήτρης Μόσχος από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ο Γ. Τσολάκος από τη διασταύρωση Νάουσας, ο Βαγγέλης Μπέλος από τη γέφυρα Άρτας και εκπρόσωπος από το παναιγιάλειο μπλόκο.
       Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με το «Επέσατε Θύματα» το οποίο τραγούδησαν οι συγκεντρωμένοι.
       Ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι οι αγρότες θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τη γη τους και αυτό αντανακλάται στη γραμμή πάλης. Στρέφονται ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που τους πουλούν πανάκριβα τα μέσα και τα εφόδια, ενάντια στις τράπεζες που τους πίνουν το αίμα, στους εμποροβιομήχανους που τους παίρνουν τσάμπα τη σοδειά.
       Και επιπλέον σημείωσε : «έρχεται η ΕΕ και το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που θέλουν να μαζέψουν παράδες όχι από τους πλούσιους αλλά από εμάς τους φτωχούς, τους αγρότες και τους εργάτες».
       Στον αγώνα που δώσαμε, τόνισε ο Β. Μπούτας, καταλάβαμε για μια ακόμη φορά ότι μόνοι μας δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε ότι τα αιτήματα που έθεσαν στη συνάντηση με την κυβέρνηση αφορούν στην ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά αποδέχτηκε να υπάρχει αφορολόγητο όριο. Δέχτηκε επίσης, να μη φορολογούνται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Με τον αγώνα των αγροτών και των εργαζομένων, το Ασφαλιστικό καθυστέρησε και καθυστερεί δύο μήνες να έρθει στη Βουλή.

      Εμείς, τόνισε ο Β. Μπούτας, θα είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιδράσουμε όταν η κυβέρνηση το φέρει για ψήφιση στη Βουλή. «Βεβαίως περιμένουμε να γίνουν πρώτα οι νόμοι για να δούμε αν οι δεσμεύσεις θα γίνουν πράξεις. Εμείς θα είμαστε με το όπλο παραπόδα. Και από αύριο θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για να ξανακατέβουμε στην Αθήνα αν χρειαστεί» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...