Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



       Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε στα Γιαννιτσά μαζική εξόρμηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με μοίρασμα ανακοινώσεων με τις θέσεις του ΚΚΕ για τη απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πλαίσια εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων για τους πρόσφυγες που υπέγραψε με την ΕΕ, για δημιουργία κέντρου μεταγκατάστασης προσφύγων στα όρια του Δήμου Πέλλας.
      Πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στις γειτονιές ( Τσαλί, Μπουτσάβα, Σφαγεία, κλπ.) με συνθήματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των χωρών του ΝΑΤΟ & της ΕΕ στη Μέση Ανατολή και αλλού.
   Οι έντονες διαμάχες για τη διαχείριση του προβλήματος των κέντρων υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων & μεταναστών προσπαθούν να κρύψουν το ουσιαστικό ζήτημα :  Της συγκάλυψης, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των αιτιών του προβλήματος, δηλ. τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών καταγωγής των προσφύγων και μεταναστών.
       Και αυτό τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή παίζονται σοβαρά γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των λαών. Ήδη με αφορμή το προσφυγικό έχει τεθεί ξανά θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας της χώρας μας στα σύνορά της από την ίδια την ΕΕ. Ενώ και η ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ( που χαιρέτισαν τα υπόλοιπα κόμματα από την πρώτη στιγμή ), με πρόσχημα το προσφυγικό, θα αξιοποιηθεί από την Τουρκία για να προβάλει τις γνωστές αξιώσεις της για τις γκρίζες ζώνες” και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.
      Την ίδια ώρα, η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ρεύματος, των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, δημιουργεί τριβές ανάμεσα στους ίδιους τους θύτες, τις αστικές τάξεις των χωρών-μελών της ΕΕ.
    Οι πολίτες της Πέλλας δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας. Αντίθετα είναι παράγοντες εμπλοκής της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους , που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της Ανατ.Μεσογείου, παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που ανοίγουν πληγές συγκρούσεων με θύματα τους λαούς.
        Σε ότι αφορά τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης στα όρια του Δήμου Πέλλας :
       Υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ & της Ελληνικής κυβέρνησης ( τείχη και φράχτες στα σύνορα, κατασταλτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ & της ΕΕ, Συνθήκη του Δουβλίνου & της Σένγκεν ) να εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας, οι οποίοι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, δεν θέλουν να μείνουν σε κανένα στρατόπεδο.
        Έχουμε σαν ΚΚΕ καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού & μεταναστευτικού ζητήματος :
■ Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
■  Όχι στα hot spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν.
■  Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
■  Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση - υποδοχή - περίθαλψη - φιλοξενία - μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
■  Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
■  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
    Στο βαθμό που υλοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις, μπορεί να βρεθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας, ώστε να μην περιφέρονται άστεγοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, οικογένειες με παιδιά. Να μη γίνονται έρμαια των διαφόρων κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.
      Να στοχεύσουμε τον πραγματικό ένοχο. Να μην περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο.
     Καλούμε το λαό της Πέλλας σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Να μην αποπροσανατολιστεί από φωνές ρατσιστικές και εθνικιστικές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον ένοχο και για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, αλλά και για τη ζωή μας σήμερα. Και ο ένοχος είναι κοινός, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που το κυνήγι του κέρδους ξεθεμελιώνει δικαιώματα, κάνει τη νεολαία και τους λαούς κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, ξεριζώνει λαούς.


        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...