Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των δικαιωμάτων - Δημιουργία μίας Ένωσης Κτηνοτρόφων για την προώθηση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Πέλλα  

Σύσκεψη για τους επιλέξιμους βοσκότοπους και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την παραχώρηση των δικαιωμάτων βόσκησης και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, η Προϊσταμένη Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού κα. Σταυρούλα Καρτσώλη, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, κ.ά. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρουσίασε συνοπτικά τις προοπτικές ανάπτυξης της κτηνοτροφίας στην Π.Ε. Πέλλας, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η ενίσχυσή της με την μετατροπή του σημερινού ισοζυγίου 70/30 μεταξύ αγροτών/κτηνοτρόφων σε 50/50 τα προσεχή χρόνια. «Από την ενίσχυση της κτηνοτροφίας μπορούν να υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό κράτος, καθώς και αναζωογόνηση της περιφερειακής, πραγματικής οικονομίας. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε εισαγωγές κτηνοτροφικών ειδών, προϊόντων, εξοπλισμού, φυραμάτων και εφοδίων που μπορούν να εξοικονομηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης. 
Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε «τη δημιουργία μίας Ένωσης των Κτηνοτρόφων, κατά το πρότυπο των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών που δημιουργήθηκαν τελευταία» τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την προώθηση της κτηνοτροφίας στην Πέλλα.

Η παραχώρηση των δικαιωμάτων βόσκησης σε περιοχές της Π.Ε. Πέλλας ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης. Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο και στη σύνταξη των Σχεδίων Διαχείρισης Βοσκοτόπων, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2018, που αποτελεί προϋπόθεση για την κατανομή των βοσκοτόπων. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δημιουργήθηκε μία άτυπη Επιτροπή για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης διαχείρισης των βοσκοτόπων, με στόχο την υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων εξορθολογισμού του συστήματος και δικαιοσύνης στην κατανομή των δικαιωμάτων βόσκησης. 

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους βουλευτές και την κυβέρνηση, για την αύξηση των βοσκήσιμων εκτάσεων (με την ένταξη δασικών βοσκοτόπων) και των παραχωρηθέντων εκτάσεων στους δικαιούχους.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...