Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Η τελετή παράδοσης του Ιατρικού Εξοπλισμού στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων


Σε μια λιτή τελετή, κάτω από συνθήκες καύσωνα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού στο ανακαινισμένο αγροτικό ιατρείο των Προμάχων, εξοπλισμός που εξασφαλίστηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του δήμου Αλμωπίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας και του  Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Έγινε καταμέτρηση και ανάγνωση όλων των μηχανημάτων (μεταξύ των οποίων ηλεκτρονικός υπολογιστής, καρδιογράφος, απινιδωτής )και του εξοπλισμού από την  Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου και ακολούθησε Αγιασμός τον οποίον τέλεσε ο Ιερέας του χωριού Πατήρ Γεώργιος.
Στην συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην πλατεία του χωριού, έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης.
Η πρόεδρος του χωριού Μαρία Γιουρούκη, ευχαρίστησε την ΠΕΔ για την προσφορά της και τους συγχωριανούς της, που εργάστηκαν εθελοντικά ώστε να αλλάξει μορφή το αγροτικό ιατρείο.

Ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την σπουδαία προσπάθεια ώστε να τελεσφορήσει ο εξοπλισμός του ιατρείου, αναφέρθηκε στο ηρωικό χωριό και τους κατοίκους του, οι οποίοι αξίζουν τέτοιες ανταποδοτικές πράξεις, γιατί όπως τόνισε, αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι θεματοφύλακες του Ελληνισμού στα σύνορα της πατρίδας μας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου  τόνισε πως,
λίγα λόγια και πολλές πράξεις πρέπει να είναι το σύνθημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό όπως είπε προσπαθούν να το κάνουν πράξη . Η ΠΕΔ, που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της προσπαθεί να δίνει έμπρακτη βοήθεια,ενώ άρχισε και έναν κύκλο συνεδριάσεων σε Δήμους της περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη την ΠΕΔ για την πολύ σημαντική προσφορά της.


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας της υγείας στη χώρα και τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητές του συμβάλλει, ώστε να δίνονται λύσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση με τοπικές πίτες και εδέσματα, χυμούς και αναψυκτικά, ενώ η αντιπροσωπεία, έκανε μια βόλτα γνωριμίας στα γύρω καφέ, όπου συνομίλησε με κατοίκους και έγινε η ανεπίσημη παρουσίαση της νέας αγροτικής Ιατρού του χωριού.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...