Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Σύσκεψη Γιάννη Σηφάκη με υλοτόμους Αλμωπίας και Έδεσσας παρουσία της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας και του Δασάρχη Αριδαίας για τον Νόμο που θα έλθει στη Βουλή



Ο Γιάννης Σηφάκης οργάνωσε σύσκεψη με τους υλοτόμους της Αλμωπίας και Έδεσσας παρουσία του Ζαχαρία Παπαδόπουλου (εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών Πέλλας) και του Γιάννη Ιωαννίδη (Δασάρχη Αριδαίας)
Συναίνεση όλων στην ουσία του Νόμου που θα ψηφιστεί στη Βουλή για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του υλοτόμου και τις δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις
Προτάσεις των υλοτόμων που θα μεταφερθούν από τον βουλευτή στο Υπουργείο και στην Βουλή  
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι Αλμωπίας και συμμετείχαν υλοτόμοι από όλα τα χωριά της Αλμωπίας που υπάρχουν δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις και από την Έδεσσα.
Σύμφωνα με τον νέο Νόμο:
Οι δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις θα αποτελούνται τουλάχιστον από 17 ή 21 μέλη. Η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες μέρες μετά την διαβούλευση που έγινε. Μέλη τους μπορούν να είναι μόνο δασεργάτες. Αποκλείονται οι έμποροι ξυλείας και οι σύζυγοι τους.
Κατοχυρώνεται το επάγγελμα του υλοτόμου και δημιουργείται μητρώο και ταυτότητα υλοτόμου. Καθορίζεται συγκεκριμένος αριθμός δασοτεχνικών ενσήμων τα προηγούμενα χρόνια για να μπορεί κάποιος να θεωρηθεί υλοτόμος. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει οριστεί ακόμη και καταγράφηκαν όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν για το θέμα αυτό. 
Καθιερώνεται ο θεσμός του δόκιμου μέλους, η εκπαίδευση του και η ένταξη του μετά από αυτήν στο μητρώο υλοτόμων εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις.
Μπορεί να συσταθεί Ένωση δασικών συνεταιριστικών  οργανώσεων.
Καθορίζονται τα περί εκλογών, ελέγχου από την Διεύθυνση Δασών, αυτοελέγχου, ευθύνης του διοικητικού συμβουλίου και άλλες διατάξεις. 
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα του Δασαρχείου Αριδαίας και ο βουλευτής ανέλαβε την ευθύνη να προσπαθήσει για την λύση τους. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...