Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Τα ψέματα της αλεπούςΤις αλεπούδες τις ξέρουμε βέβαια! Και θαυμάζουμε τη φουντωτή ουρά τους αλλά και την εξυπνάδα τους. Μόνο που καμιά φορά δεν τους βγαίνει σε καλό, ειδικά αν η εξυπνάδα τους γίνεται πονηριά. Έτσι ακριβώς την πάτησε και η κυρα–Αλέπω με τον κόκορα τον Κοκοράκη.

– Ε, κυρ Κοκοράκη, κατέβα να τα πούμε και λιγάκι. Μπα σε καλό σου ξαδερφάκι, σκαρφάλωσες στο πιο ψηλό κλαδί του δέντρου και δε σε φτάνω ούτε και σε βλέπω καλά καλά.

– Τι να κάνω Αλέπω μου, είπε ο κόκορας, που πράγματι είχε σκαρφαλώσει στο πιο ψηλό κλαδί της αγριαχλαδιάς μπροστά από τον φράχτη του σπιτιού!

– Υπάρχουν βλέπεις πολλά ζώα που θα ήθελαν την αφεντιά μου να την κάνουν ωραίο μεζέ για τα δόντια τους, γι΄ αυτό κι εγώ φυλάγομαι, και κάνω επιθεώρηση , βλέποντας από ψηλά ποιος πάει κι έρχεται σε τούτον τον δρόμο.

Ο κυρ Κοκοράκης τέντωσε το κόκκινο λειρί του και άνοιξε περήφανος τα πλουμιστά φτερά του!

– Κικιρίκου!

– Μπα σε καλό σου, ξάδερφε, δεν τα έμαθες τα νέα φαίνεται!

Η παμπόνηρη κυρα-Αλέπω πλησίασε πιο πολύ τον φράχτη του σπιτιού, άπλωσε τα μπροστινά της πόδια πάνω στον μαντρότοιχο και φώναξε με σιγουριά:

– Καλέ μου ξάδερφε, όλα τα ζώα μόλις χτες συμφώνησαν να γίνουν φίλοι και έκλεισαν ειρήνη μεταξύ τους. Μεγάλα νέα, δε συμφωνείς;

Όσο φώναζε η αλεπού, στην προσπάθειά της βέβαια να πείσει τον κόκορα να κατέβει από το δέντρο, για να γίνει δικός της μεζές, ο πετεινός μας τέντωνε και ξανατέντωνε το λαιμό του, κοιτώντας ανήσυχα γύρω-γύρω.

– Τι βλέπεις, βρε ξάδερφε, με τόσο ενδιαφέρον;

– Aλέπω μου, τίποτα σημαντικό, βλέπω ένα κοπάδι σκυλιά να έρχονται τρέχοντας κατά δω!

– Τότε πρέπει να φεύγω, είπε η αλεπού ανήσυχη και κατέβασε τα πόδια από τον μαντρότοιχο.

– Τι βιάζεσαι, καλή μου; Τώρα που ετοιμαζόμουν να κατέβω να κουβεντιάσουμε λιγάκι, να έρθουν και τα σκυλιά να τα πούμε σαν καλοί φίλοι τώρα που κλείσανε τα ζώα συμφωνία!

– Ξέρεις, τα σκυλιά μπορεί να μην έμαθαν ακόμα για τη συμφωνία των ζώων…

Και η κυρα-Αλέπω είχε ήδη φτάσει τρέχοντας στη γωνία του δρόμου…

– Καημένη Αλέπω! Και οι μεγαλύτεροι ψεύτες την παθαίνουν συχνά  από τα ψέματά τους! Κικιρίκου!Μύθοι του Αισώπου
Απόδοση: Δ.Σ.

ΠΗΓΗ...http://www.pemptousia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...