Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Η ΝΔ καλύτερα να σιωπήσει και να κάνει σκληρή αυτοκριτική για την υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης:

Γιάννης Σηφάκης:  Η ΝΔ είναι η τελευταία που μπορεί να μιλά για υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, καλύτερα να κάνει σιωπήσει και να κάνει σκληρή αυτοκριτική 
Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την διατήρηση και του ΑΤ  Κρύας Βρύσης 
Αναλογία αστυνομικών προς πολίτες: 
Πέλλα: 1 αστυνομικός ανά 500 κατοίκους
Ημαθία: 1 αστυνομικός ανά 130 κατοίκους
Φλώρινα: 1 αστυνομικός ανά 70 κατοίκους 
9 αυτοκίνητα της Α.Δ. Πέλλας «χαρίστηκαν» σε άλλους Νομούς τα προηγούμενα χρόνια παρά την μεγάλη έλλειψη μέσων στην Πέλλα
Πετσοκόπηκε το οργανόγραμμα της Α.Δ. Πέλλας με τα κενά που έπρεπε να πληρωθούν.
Επί ποιών κυβερνήσεων έγιναν αυτά; Μήπως κύριοι επί κυβενρνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ; ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; 
Νομίζουν τα ξέχασε όλα αυτά ο πολίτης της Πέλλας; 
Με την τωρινή αναδιοργάνωση  : 
Στο Κιλκίς καταργήθηκαν 5 από τα 12 αστυνομικά τμήματα
Στην Θεσσαλονίκη καταργήθηκαν 16 από τα 34 Α.Τ.
Στην Πιερία καταργήθηκαν 4 από τα 8 Α.Τ.
Στις Σέρρες 2 από τα 10 Α.Τ.
Στην Ημαθίας 1 από τα 7 Α.Τ. 
Στην Πέλλα ( σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ.)  1 από τα 7 Α.Τ. 
Ο βουλευτής προσπαθεί ιδιαίτερα και αυτή την ώρα να παραμείνει και το Α.Τ. Κρύας Βρύσης, δηλαδή στην Πέλλα να μην γίνει καμιά κατάργηση. 
Εξάλλου αυτό ήταν από την αρχή η συστηματική προσπάθεια του στις συναντήσεις του με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τα σχετικά υπομνήματα που παραδόθηκαν. Ενδεικτικά παρατίθεται ένα από τα υπομνήματα του βουλευτή προς τον Υπουργό με το οποίο αιτείται την διατήρηση και των δύο τμημάτων που προορίζονταν για κατάργηση ( Άρνισσας και Κρύας Βρύσης) :  

Το υπόμνημα του Γιάννη Σηφάκη της 12 Νοεμβρίου 2015:
 Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο 
Θέμα : Να επανεξεταστούν οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας
Στην εκδήλωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 11/11/2015 στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε για τον Ν. Πέλλας η κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. 
Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού.
Όσον αφορά την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας επιθυμώ να σας αναφέρω τα εξής: 
1. Όπως γνωρίζετε η αστυνομική διεύθυνση Πέλλας είναι υποστελεχωμένη, χαρακτηριστικά αντιστοιχεί 1 αστυνομικός σε κάθε 500 περίπου κατοίκους την ίδια στιγμή που σε όμορους Νομούς η αναλογία είναι κάτω από 1:200. Το γεγονός αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και στην ουσιαστική αστυνόμευση του παρά τις , πραγματικά, υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή και όλων των στελεχών και αστυνομικών. Στην κατάσταση αυτή ακόμη και μόνο η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων στην Κρύα Βρύση και Άρνισσα , παρά την υποστελέχωση τους σε σχέση με το οργανόγραμμα (8 έναντι 15 στην Άρνισσα και 15 έναντι 30 στην Κρύα Βρύση) βοηθά σημαντικά στην αίσθηση ύπαρξης αστυνομικής δύναμης διασπαρμένης χωροταξικά στον Νομό Πέλλας, στον οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών είναι πολύ μεγάλες.
2. Δεν εξοικονομούνται πόροι με την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας καθόσον στεγάζονται σε δημοτικά ή ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου και τα λειτουργικά τους έξοδα ( ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) καλύπτονται από τους δήμους.
3. Στην περιοχή της Άρνισσας ο πληθυσμός κατά την χειμερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης προς το χιονοδρομικό του Καϊματσαλάν και της γύρω περιοχής ( Αγιος Αθανάσιος κλπ) και στην Κρύα Βρύση παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης εγκληματικότητας. 
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας μεταφέροντας το γενικό αίτημα όλων των φορέων της Πέλλας καθώς και των κατοίκων της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...