Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Προκαταβολή ως και 50% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ - Ξεκίνησαν παντού στην Πέλλα οι εκτιμήσεις των ζημιώνΓιάννης Σηφάκης :  Προκαταβολή αποζημιώσεων ως και 50% από τον ΕΛΓΑ
Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε όλη την Πέλλα
Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ σε όλες τις περιοχές της Πέλλας. Οι γεωπόνοι έρχονται στην έδρα του Δήμου ή σε περιοχές με άμεση συγκοινωνία και από εκεί οι οριοδείκτες ή οι πρόεδροι των Τ.Δ. αναλαμβάνουν την μετακίνηση τους στο Τ.Δ. και στα αγροκτήματα.
Προς το παρόν ελέγχονται ζημιές στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκτίμησης καθόσον οι ζημιές φαίνονται πάνω στα δέντρα. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις για κεράσια και βερίκοκα. 
Ο βουλευτής ζήτησε να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων  στους αγρότες με δεδομένη την δύσκολη οικονομική θέση τους για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν. Ακόμη ζήτησε οι εκτιμήσεις για τις ζημιές που είναι δύσκολο να εκτιμηθούν  ( λόγω μεγάλης παρέλευσης του χρόνου που έπρεπε να γίνουν οι εκτιμήσεις) να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο διασταλτική ερμηνεία του κανονισμού προς όφελος του αγρότη. 
Η διοίκηση του ΕΛΓΑ αποφάσισε ότι για όλα τα πορίσματα που θα εκδοθούν για οποιαδήποτε ζημιά ( χαλάζι, παγετό, κλπ) θα δίδεται προκαταβολικά περί το 50% της αποζημίωσης με στόχο την διευκόλυνση των αγροτών. Η διευκόλυνση αυτή θα υπάρξει σε όσους έχουν τακτοποιήσει τις εισφορές τους ή έχουν εκχωρήσει στον ΕΛΓΑ την δυνατότητα να τις εισπράξει από τις επιδοτήσεις τους. 
Ακόμη θα επανεξεταστεί η δυνατότητα παράτασης για την πληρωμή των εισφορών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...