Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟΣΥΡΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Αξιοποιούμε τη δυνατότητα απόσυρσης αγροτικών προϊόντων και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας δικαιούχους της διαδικασίας 

Υπογραφή σύμβασης με Πιστοποιημένες Οργανώσεις Παραγωγών της Π.Ε. Πέλλας


Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη υπογράφηκε σήμερα, στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, σύμβαση με δύο πιστοποιημένες οργανώσεις παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την παράδοση – παραλαβή αποσυρόμενων προϊόντων, σύμφωνα με τον Κανονισμό 921/2016.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης συνυπέγραψε σύμβαση με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Παντελή Μπερμπέρη και με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγών Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς κ. Δημήτριο Τσίτση.

Σύμφωνα με το πλαίσιο στήριξης των παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών και τις προϋποθέσεις απόσυρσης προϊόντων, θα παραδοθούν στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας, με Επικεφαλή Εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λαχανικά και φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα και εσπεριδοειδή. Τα προϊόντα αυτά μέσα από τις οριζόμενες από το νομικό πλαίσιο διαδικασίες, θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α., στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης καθώς και σε τρίτεκνους και πολύτεκνους γονείς με προστατευόμενα οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και οι οποίοι ορίζονται δικαιούχοι – αποδέκτες της διανομής των αποσυρόμενων προϊόντων.

«Οι ομάδες παραγωγών αποτελούν ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμό που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες στήριξης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας. Η σημερινή διαδικασία και η παραλαβή των προϊόντων που θα αποσυρθούν από την αγορά θα συνδράμει στην προσπάθεια μας για ενίσχυση των ποσοτήτων διανομής τροφίμων μέσω του προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α. στους ωφελούμενους συμπολίτες μας και την μεγαλύτερη ανακούφιση τους. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρουσιάζεται για συνεχή στήριξη και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού της περιοχής μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.


Στο πλαίσιο της συνάντησης με τους εκπροσώπους των οργανώσεων παραγωγών ο κ. Θεοδωρίδης επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση ενός ενιαίου αγροτοσυνεταιριστικού φορέα που θα εκπροσωπεί όλους τους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την χάραξη μίας στρατηγικής διαχείρισης, προβολής και προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση προγραμμάτων ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγών. Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη με ενώσεις και συνεταιρισμούς παραγωγών, ενώ, επίκειται νέα, ευρεία, ειδική συνάντηση με όλους τους αγροτικούς φορείς της Π.Ε. Πέλλας, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...