Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

7η Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς


Έφτασε ο καιρός για την 7η Γιορτή Καρατζοβίτικης Πιπεριάς στο Χωριό μας το Γαρέφι 
Στις 16 Οκτωβρίου λοιπόν στην πανέμορφη γραφική πλατεία Άνω Γαρεφείου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθούν οι φετινές μας εκδηλώσεις. 
Η παράδοση και ο πολιτισμός θα παντρευτούν με τα παραδοσιακά μας τοπικά μοναδικά προϊόντα μας δημιουργώντας τον πιο δυνατό συνδυασμό ώστε να μπορεί να απολαύσει κανείς όλη την μαγεία από τις εικόνες που προσφέρει απλόχερα η φύση 
Οι γεύσεις από τον παραδοσιακό μπουφέ που θα προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες με γαστρονομικά εδέσματα που έχουν βάση το κόκκινο καπνιστό πιπέρι δίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοναδικές γεύσεις από την προσπάθεια που με αγάπη θα μας προσφέρουν όλες αυτές οι νοικοκυρές του χωριού, είμαστε σίγουροι πως θα ταξιδέψετε με τις γεύσεις που θα αποκαλύψουν την ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κόκκινου καπνιστού θησαυρού του Γαρεφείου ,
Ταυτόχρονα η παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα ‘’ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ’’ θα δώσουν το στίγμα τους δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα παραδοσιακό γλέντι που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους με ήχους Μακεδονίας –Θράκης- Μικρά Ασίας & Πηλίου συνοδεύοντας τα χορευτικά μας συγκροτήματα . 
Μια ανοιχτή πρόσκληση για όλο τον κόσμο ώστε να απολαύσει κανείς το πολιτιστικό γεγονός της 7ης Γιορτής Καρατζοβίτικης Πιπεριάς όπου έχει γίνει θεσμός έτσι λοιπόν ο Μορφωτικός μας Σύλλογος Γαρεφείου ‘’ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ’’ σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Γαρεφείου δίνουμε για 7 συνεχόμενα χρόνια τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να προβάλουμε και να προωθήσουμε το μοναδικό αυτό προϊόν όπου χρόνια πριν οι πρόγονοι μας φρόντισαν να καλλιεργήσουν με κόπο και μεράκι , το μοναδικό αυτό προϊόν γεννημένο στα χώματα του Γαρεφείου.
Φτάνουμε να διανύσουμε τον Οκτώβριο, ένας μήνας γεμάτος από το υπέροχο άρωμα του κόκκινου καπνιστού καρατζοβίτικου πιπεριού το οποίο σκεπάζει με το κόκκινο του πέπλο όλο το χωριό μας και μοσχοβολά από τα ιδιαίτερα μυρωδικά χαρίσματα , ενώ τα ξερά ξύλα σιγοκαίονται καπνίζοντας αργά αργά τις μοναδικές πιπεριές που παράγει ο τόπος μας. 
Έτσι φτάνει η στιγμή που οι παραγωγοί θα ανταμειφτούν για τον κόπο τους, μιας και με πολύ μεράκι έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ο κόκκινος αυτός θησαυρός θα μπει σε κάθε νοικοκυριό για να διαμορφώσει μοναδικές γεύσεις και να προσφέρει στους ουρανίσκους όσων θα έχουν την τύχη να απολαύουν γαστρονομικά εδέσματα που συνοδεύονται με τον κόκκινο θησαυρό του Γαρεφείου.
Περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να γνωρίσετε τις ομορφιές του χωριού μας καθώς και το γνωστό πλέον αλλά μοναδικό κόκκινο καπνιστό καρατζοβίτικου Πιπέρι Γαρεφείου.

Facebook: https://www.facebook.com/

Η ιστορία της καρατζοβίτικης πιπεριάς -Γιατί έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...