Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.


Αριδαία, 13/10/2016

Επίσκεψη στην Αθήνα –εκεί οπού βρίσκονται τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη.
Πρώτη επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκεί συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αλμωπίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού, ενώ ο Δήμαρχος ζήτησε να εξεταστεί σοβαρά το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή μας στις 8 Νοεμβρίου, ημέρα που θα δραστηριοποιούνται οι «Γιατροί της Αγάπης», με τον κ. Κουρουμπλή να αποδέχεται την πρόσκληση.
Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Υφυπουργό Βιομηχανίας και συντοπίτισσα Βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα με κορυφαίο την επέκταση και ολοκλήρωση του Γενικού Λυκείου Αριδαίας. Η Υφυπουργός παρακολουθεί στενά αυτό το θέμα και συμβάλει σημαντικά, ενώ ο Δήμος από την πλευρά του κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να προετοιμάσει τις σχετικές μελέτες.
Σημαντικά ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι και στη συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου με την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης της Υπουργού στην περιοχή μας και είχε ως κεντρικό θέμα τη συνεργασία Υπουργείου και Δήμου όσον αφορά στην προώθηση του Ιαματικού Τουρισμού.
Μία σπουδαία δράση θα υλοποιήσει ο Δήμος Αλμωπίας στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τους «Γιατρούς της Αγάπης», μετά από επιτυχημένες ενέργειες του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη. Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Καθηγητή κ. Π. Βραχνό, ο οποίος θα συμμετέχει στην αποστολή. Στόχος της εκδήλωσης να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες από γιατρούς ειδικότητας (Χειρούργος, Ουρολόγος, Δερματολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Καρδιολόγος κ.α.) στα πλαίσια της ιατρικής διακονίας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παραστούν κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου στις 8 Νοεμβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Επίσης διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τον αγαπημένο συντοπίτη μας καλλιτέχνη Γιώργο Υδραίο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΕΤΑΔ με τη συμμετοχή του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, σχετικά με την παραχώρηση του οικοπέδου του Δημαρχείου, του κτίσματος του πρώην ΤΕΑ και των Αστυνομικών Σταθμών που υπάρχουν διάσπαρτα στις Τοπικές Κοινότητες και καταστρέφονται. Επίσης, ζητήθηκε από την ΕΤΑΔ να συνδράμει στον εκχιονισμό του δρόμου από την Κερασιά στο Χιονοδρομικό κατά τους χειμερινούς μήνες.
Σημαντική ήταν και η επίσκεψη στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη. Εκεί συζητήθηκαν γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας, αλλά και για το έκτατο συνέδριο των Δήμων στο Βόλο. Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον κ. Πατούλη τα προβλήματα του Δήμου Αλμωπίας και του εξήγησε ότι πρόκειται για έναν Δήμο ακριτικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μεγάλη έκταση και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από την ΚΕΔΕ να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή. Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην δράση που έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς της Αγάπης» που θα μας επισκεφθούν και κάλεσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να επισκεφθεί την Αλμωπία με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε ως Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τη δωρεά φαρμάκων προς το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και του έθεσε ζητήματα για τον Ιαματικό Τουρισμό ζητώντας να συγκληθεί συνέδριο στο Δήμο Αλμωπίας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ με σημείο αναφοράς τα Λουτρά και με θεματική ενότητα «Ιαματικός Τουρισμός».
Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Σταθιά.
Εκεί συζητήθηκε η εκ νέου εκμίσθωση της Λέσχης Αξιωματικών Αριδαίας που ανήκει στο Ταμείο με την απάντηση να είναι κατ’ αρχήν θετική, ωστόσο θα χρειαστεί να ακολουθηθούν κάποιες συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σταθιά ότι είναι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής η περεταίρω αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου με την δημιουργία ενός χώρου απασχόλησης και δράσης ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που θα συνυπάρχει με τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας του Δήμου, ιδέα που ενθουσίασε τον Υποστράτηγο. Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Υποστράτηγος τίμησε τον Δήμαρχο δίνοντάς του ένα αναμνηστικό του Στρατού και τον ξενάγησε στους χώρους του κτιρίου. Ο Δήμαρχος τον καλέσαμε να επισκεφθεί το Δήμο μας και να θαυμάσει την φυσική ομορφιά του τόπου μας.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...