Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας


Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Σχετικά με τo Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που ζητάει το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι διαχρονικά αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας, όπως αντιτάχθηκε και στην ένταξη της Ελλάδας και κάθε άλλης χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, και σε αντίθεση με τα  συμφέροντα των αστικών τάξεων, των μονοπωλίων. 

Το ευρωκοινοβούλιο επικαλούμενο στο ψήφισμά του τα «δυσανάλογα κατασταλτικά μέτρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα» …θυμήθηκε υποκριτικά να εκφράσει «ανησυχίες» για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού από τις Τούρκικες αρχές. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει την «δέσμευσή» του να «κρατήσει την Τουρκία προσδεμένη στην ΕΕ» και «υπογραμμίζει την στρατηγική σπουδαιότητα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», γι΄ αυτό άλλωστε αφήνει ανοιχτή τη συνέχιση της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και τη διαδικασία κατάργησης της ταξιδιωτικής βίζας, ενώ δηλώνει την ετοιμότητά του για «αναθεώρηση της θέσης του» όταν τα «δυσανάλογα μέτρα (...) αρθούν». 

Το ΚΚΕ καταδικάζει τα μέτρα  καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης και το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει ενάντια στις δυνάμεις που αντιτίθεται στην  αντιλαϊκή πολιτική της.  

Το κόμμα μας επίσης καταδικάζει τις επικίνδυνες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αφορά τα σύνορα της Ελλάδας και άλλων χωρών και σημειώνει πως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με μεγάλη καθυστέρηση και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ασκεί κριτική στις τουρκικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης  κι ενώ συνεχίζει να σιωπά το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο, η Επιτροπή και κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών.    

Η απαράδεκτη αυτή στάση της ΕΕ τηρείται και απέναντι στις συστηματικές τούρκικες προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο. 
Τα ιμπεριαλιστικά «παζάρια», οι αναδιατάξεις συμμαχιών και η στάση της Ε.Ε, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του Τουρκικού λαού. Αντίθετα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Σε αυτά τα σχέδια εμπλέκεται ενεργά κι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή για τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. 

Το συμφέρον της εργατικής τάξης, των λαών της περιοχής  βρίσκεται στην κοινή πάλη ενάντια στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, συνολικά ενάντια  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα συμφέροντα των αστικών τάξεων, για δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.    

24/11/2016                  
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...