Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την παραπομπή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Καναδά (CETA)


Επιχείρηση αθώωσης ΕΕ και κυβερνήσεων το ψήφισμα για την παραπομπή της CETA στο Ευρωδικαστήριο

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αιτιολογώντας την τοποθέτησή της με λευκό στο ψήφισμα που κατατέθηκε από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των σοσιαλδημοκρατών και της GUE για την παραπομπή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Καναδά (CETA) στο Ευρωδικαστήριο, για να κριθεί δήθεν «η συμβατότητα» της με τις Συνθήκες της ΕΕ, τονίζει τα εξής: 
« Το Ψήφισμα για την παραπομπή της αντιλαϊκής «συνολικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας (CETA) » μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να κριθεί αν είναι δήθεν «συμβατή με τις Συνθήκες της ΕΕ», επιχειρεί να αθωώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Πρόκειται για τη γνωστή χρεωκοπημένη προπαγάνδα της σοσιαλδημοκρατίας, παλιάς και νέας κοπής και του οπορτουνισμού που παρουσιάζει την ΕΕ, την ιμπεριαλιστική συμμαχία των μονοπωλίων, σαν φιλολαϊκή ένωση, που «παραστράτησε» δήθεν από τις «αξίες» της, λόγω της κυριαρχίας σ΄ αυτή «νεοφιλελεύθερων» αντιλήψεων. 
Ταυτόχρονα, έρχεται να εξυπηρετήσει την εξαπάτηση και την χειραγώγηση του λαού από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σαν κυβέρνηση έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη CETA, οι ευρωβουλευτές του όμως παριστάνουν τους πολέμιους της απαράδεκτης συμφωνίας. Και τώρα θέλουν να βάλουν τους λαούς στη γωνία, να περιμένουν την απόφαση του ευρωδικαστηρίου, καθώς η CETA θα εφαρμόζεται ανεμπόδιστα. Το ευρωδικαστήριο αποτελεί όργανο της ΕΕ και σαν τέτοιο είναι ταγμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η CETA είναι «συμβατή» με τις ευρωσυνθήκες και τις «αξίες» της ΕΕ, που συνοψίζονται στις τέσσερις ελευθερίες του κεφαλαίου, για να μεγιστοποιεί τη κερδοφορία του, στόχο που υπηρετεί η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.
 Η τύχη της CETA, όπως και της ΤΤΙΡ με τις ΗΠΑ, συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων, θα κριθεί στους δρόμους, από τη λαϊκή κινητοποίηση. Ούτε από τα όργανα της ΕΕ που αποτελούν εχθρό των λαών, ούτε από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων που όποια έκβαση κι αν έχουν υπέρ οποιασδήποτε μερίδας του κεφαλαίου, οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής δύναμης, σε κάθε περίπτωση ζημιωμένοι θα βγουν οι λαοί. Θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος να κατευθύνει την πάλη του στον πραγματικό αντίπαλο τα μονοπώλια, την εξουσία και τις ενώσεις τους, ανοίγοντας το δρόμο για να περάσουν στα χέρια του εργαζόμενου λαού η εξουσία και η ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει.»

24/11/2016                               
 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...