Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 
ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ 
ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση του Βουλευτή Άρτας Στύλιου Γιώργου προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει πολλοί φοιτητές των οποίων δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για την μετεγγραφή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 
Με την Ερώτηση επισημαίνεται το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές που έχουν υποβάλλει ένσταση προέρχονται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οικογένειες που συντηρούν επιπλέον σπίτια λόγω αδερφών που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη, ή ακόμα και περιπτώσεις οικογενειών στις οποίες υπάρχουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ άνω του 67%. 
Παράλληλα ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιήσει τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα και υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, διότι σε αντίθετη περίπτωση είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους και να ακυρωθεί έτσι η επιτυχία τους, τα όνειρα και οι προσδοκίες τους. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :
« « «
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών των φοιτητών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Σύμφωνα με αυτά, πολλές αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφή που συγκέντρωσαν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια δεν έγιναν δεκτές. Ως συνέπεια είναι ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των ενστάσεων. Αξίζει προσοχής ότι σύμφωνα με τον νόμο Ν. 4332/2015(ΦΕΚ 76 Α΄)  προκειμένου να λάβει 4 ή περισσότερα μόρια ένας φοιτητής, προέρχεται από τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι οποίες συντηρούν επιπλέον σπίτια λόγω παιδιών (αδερφών) που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Σε άλλες δε περιπτώσεις πάσχουν (οι ίδιοι ή τέκνα αδέρφια ή γονείς ή σύζυγοι) από σοβαρά προβλήματα υγείας έχοντας πιστοποιημένη από ΚΕ.Π.Α αναπηρία 67% και άνω, ή από παθήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα της υπ’ αριθμ. Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) ΚΥΑ.

Είναι προφανές ότι οι φοιτητές που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, εάν δεν γίνει δεκτή η ένστασή τους για μετεγγραφή, ουσιαστικά είναι καταδικασμένοι να διακόψουν τις σπουδές τους, παρόλο που πέτυχαν στις εξετάσεις. Δηλαδή ουσιαστικά ακυρώνετε την επιτυχία τους και αναιρείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα των ενστάσεων των φοιτητών που συγκεντρώνουν 4 ή 5 ή και περισσότερα μόρια;
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε ώστε να ικανοποιήσετε τις ενστάσεις των φοιτητών που έχουν πραγματικό πρόβλημα; 
Εφόσον γίνει δεκτή η ένστασή τους, πως θα διασφαλίσετε ώστε οι παραπάνω φοιτητές να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία αίτησης δωρεάν στέγασης και σίτισης στις σχολές που θα μετεγγραφούν; 

  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και τη με αριθ. 158978/Z1/27-09-2016  (ΦΕΚ 3135 Β΄) Υ.Α.
                                                                                                                                                               » » »

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...