Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Μέτρα βιοασφάλειας κατά της γρίπης των πτηνών


     Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της  Π.Ε. Πέλλας  σας ενημερώνει πως το τελευταίο δεκαπενθήμερο επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσµατα της γρίπης των πτηνών σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης από τον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο Η5Ν8 τόσο σε εκτρεφόµενα πουλερικά (Γερµανία, Αυστρία, Ουγγαρία) όσο και σε άγρια πτηνά (Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία).
Δεδοµένου ότι η σύνθεση της ελληνικής ορνιθοπανίδας αποτελείται κατά κύριο λόγο από µεταναστευτικά είδη άγριων πτηνών και λαµβάνοντας υπόψη τις αυξηµένες µετακινήσεις αυτήν την περίοδο, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της  Π.Ε.Πέλλας  καλεί όλους τους κατόχους πτηνοτροφικών  επιχειρήσεων και οικόσιτων εκµεταλλεύσεων να τηρούν  τα µέτρα βιοασφάλειας εκείνα που µειώνουν τον κίνδυνο µετάδοσης του ιού από τα άγρια πτηνά (προστασία συστηµάτων χορήγησης τροφής και νερού, µη χρήση πόσιµου νερού από ακάλυπτες εξωτερικές δεξαµενές, αποφυγή κατά το δυνατό της άµεσης επαφής µε χρήση κατάλληλων προστατευτικών µέσων κλπ).
       Καλεί επίσης όλους τις λοιπές υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς που έρχονται σε άµεση και συχνή επαφή µε άγρια πτηνά (δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, οµοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, κέντρα περίθαλψης, φορείς διαχείρισης κλπ), έτσι ώστε σε περιπτώσεις εύρεσης νεκρών ή ηµιθανών πτηνών που ανήκουν σε είδη υψηλού κινδύνου να ειδοποιούνται οι αρµόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στα ακόλουθα τηλέφωνα:
Τμήμα Κτηνιατρικής: 2381351336-338
Α.Κ. Έδεσσας: 2381351331-334
Α.Κ. Αριδαίας: 2384021391
Α.Κ. Φούστανης: 2384062214
Α.Κ. Σκύδρας: 2381089339
Α.Κ.Γιαννιτσών: 2382022594
Α.Κ.Κρύας Βρύσης: 2382061563
Α.Κ. Δροσερού: 2381096198

     Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή  σας για κάθε πληροφορία  ή απορία  προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στη χώρα μας.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...