Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο


Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά: Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η ένωση των δυνάμεων

Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας με δύο κεντρικά θέματα: την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων-παγετού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σεισμών φαινομένων. Όπως τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αηδονά, η ατζέντα της συνάντησης διαμορφώθηκε με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό πολιτικής προστασίας, αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα και, συγκεκριμένα, την αλληλουχία σεισμών με επίκεντρο στο Κιλκίς, χωρίς φυσικά να προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ο απολογισμός της θερινής περιόδου, η αντιμετώπιση των καταστροφών που σημειώθηκαν μετά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, η επισήμανση των σημείων επικινδυνότητας σε διαβάσεις χειμάρρων στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας (Ιρλανδικές γέφυρες), αλλά και οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών και πληροφορικής που έχει αναπτύξει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. για την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και εφαρμογή Cerberus στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας).

Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά, ευχαρίστησε τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και, ιδιαίτερα, εξήρε την παρουσία των εθελοντικών οργανώσεων που συμβάλλουν στο έργο της πολιτικής προστασίας. Στην εναρκτήρια εισήγησή της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η οποία ενισχύεται συνεχώς, αλλά και στον κοινωνικό ρόλο της πολιτικής προστασίας, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τα μέτρα πολιτικής προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία. Επίσης, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών, επισήμανε την ανάγκη για συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μαμαρίκας, ο Αν. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Έδεσσας, Αλμωπίας, Πέλλας και Σκύδρας κκ. Μιχάλης Σαμλίδης, Αβραμίκας Στέφανος, Ανδρέας Καρραφυλιάς και Χρήστος Μακρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γιαννιτσών Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αριδαίας Κώνστας Απόστολος, εκπρόσωποι της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Οικονόμου και το στέλεχος κ. Μάρκος Μάρκου, τα στελέχη των Δασικών υπηρεσιών κκ. Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, Δελής Αθανάσιος και Μωυσιάδης Κωνσταντίνος, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας κ. Γιώργος Ιατρίδης, Πέλλας κ. Αλμαλιώτης Θωμάς και Σκύδρας κ. Αθανάσιος Λιάμπας, οι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων κκ. Θεοδώρου Βασίλειος (ΕΔΟΜΑΚ «Ήφαιστος»), Γιαβανίδης Κωνσταντίνος και Κουκουράβας Αντώνιος (Ραδιολέσχη Έδεσσας), Ουζουνίδης Χρήστος και Καραχτσαρίδης Ανέστης (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πέλλας), ενδιαφερόμενοι πολίτες, κ.ά.


Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Οργάνου θα είναι περί τα μέσα της Άνοιξης, για την προετοιμασία της θερινής περιόδου ενώ, εφόσον παραστεί ανάγκη, μπορεί να υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ρόλος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας είναι υποστηρικτικός για τη λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις κρίσης, ενώ την ευθύνη συντονισμού και επιχειρησιακών παρεμβάσεων την έχουν οι συναρμόδιοι φορείς, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό καθεστώς πολιτικής προστασίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...