Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας;


Δεν έχει να κάνει με τον εγκέφαλο σου.
Ακόμα και αν το έχουμε βιώσει πάρα πολλές φορές, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως με το ένα χέρι είμαστε ικανοί να γράψουμε αριστουργήματα, ενώ το άλλο δυσκολεύεται να σηκώσει το στυλό.
Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι αναρωτηθήκαμε, πως καταλήξαμε στο δυνατό μας χέρι, χωρίς να έχουμε διαλέξει ποτέ.
Τα αίτια, πιστευόταν για χρόνια πως είχαν να κάνουν με την δραστηριότητα στο αριστερό και δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας κατά την διάρκεια του τοκετού.
Νέα έρευνα όμως το ανατρέπει και παρουσιάζει ως υπαίτιο την σπονδυλική στήλη και τον νωτιαίο μυελό.
Η ομάδα του Γερμανικού πανεπιστημίου Ruhr-Universitat Bochum  , χρησιμοποίησε υπέρηχους σε έμβρυα για να επιχειρήσει να ανακαλύψει, τα πρώτα ίχνη προτίμησης χεριού.
Αυτό που είδαν, είναι πως από τις πρώτες 8 εβδομάδες, μπορεί να διαπιστωθεί μια προτίμηση στο δεξί ή αριστερό χέρι. Και από την δέκατη τρίτη εβδομάδα κύησης, το έμβρυο θα ρουφάει είτε τον δεξιό είτε το αριστερό αντίχειρα.
Είναι γνωστό πως τις κινήσεις τις καθορίζει ο κινητικός φλοιός του εγκεφάλου, που στην συνέχεια στέλνει το μήνυμα στον νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης.
Παρ’ όλα αυτά, στις 8 εβδομάδες ο κινητικός φλοιός δεν έχει συνδεθεί ακόμα με την σπονδυλική στήλη, πράγμα που σημαίνει πως την απόφαση για το ποιο χέρι θα επιλέξουμε την παίρνει η σπονδυλική στήλη.
Μετάφραση: Νίκος Γιώτης από huffingtonpost

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...