Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η συνάντηση της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων


Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητας Προμάχων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Εθελοντών του χωριού.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά στελέχη της ομάδας, ενώ πολλά μηνύματα ελήφθησαν από μέλη της, τα οποία για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να παραστούν, και τα οποία μηνύματα μιλούσαν για την αμέριστη συμπαράστασή τους και την ενεργή συμμετοχή τους σε ό,τι αποφασιστεί.

Στο ξεκίνημα της συγκέντρωσης, έγινε πλήρης ενημέρωση των μελών για το τί ειπώθηκε στην συνάντηση, που έγινε προ ημερών στο Δημαρχείο από την πανελλήνια δράση "Let's do it Greece", την οποία παρακολούθησαν δυο αντιπρόσωποι της ομάδας.

Στη συνέχεια έγινε μια σύντομη ανασκόπηση των παρεμβατικών δράσεων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε διάφορα σημεία του χωριού και ιεραρχήθηκαν τα ζέοντα θέματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και φρεσκαρίσματος διαφόρων τομέων που έχουν "υιοθετηθεί" από την ομάδα.

Κλείνοντας το ενημερωτικό τμήμα της συζήτησης, τονίστηκε η ανάγκη να μεγαλώσει όσο περισσότερο γίνεται η ομάδα, με στόχο την προσέλκυση σε αυτήν, νεότερων μελών, κυρίως μικρών παιδιών, μιας και ο εθελοντισμός μεταλαμπαδεύεται πιο αποτελεσματικά στις τρυφερές ηλικίες.
Επίσης εξετάστηκε το ενδεχόμενο επίσημης αναγνώρισης της ομάδας, με καταστατικό και αρχαιρεσίες, ώστε να πάρει και ουσιαστική μορφή και υπόσταση, όμως στην παρούσα φάση αυτό απορρίφθηκε και μετατέθηκε για το εγγύς μέλλον.

Ακολούθησε ένας κυριολεκτικός καταιγισμός προτάσεων από όλους για εφικτές δράσεις και καταγράφηκαν δεκάδες ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, οι οποίες και θα δρομολογηθούν προς εφαρμογή.

Τέλος, στα πλαίσια της συμμετοχής στο "Let' s do it Greece", αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν τέσσερις δράσεις:
Μία δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μία πατριωτικού, μία περιβαλλοντικού και μία εξωραϊσμού.

Και φυσικά η συμμετοχή της ομάδας στο μεγάλο event, που θα γίνει στις 2 Απριλίου, την ημέρα του αποκορυφώματος, κατά την οποία θα συντονιστούν χιλιάδες ομάδες και εθελοντές από όλη την Ελλάδα και θα στείλουν με τις πράξεις τους το μεγάλο μήνυμα της αγάπης για την πατρίδα, τη φύση και τον Άνθρωπο και θα διατρανώσουν την σοφή  προτροπή του Γκάντι: "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις".

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 10 Μαρτίου κατά την οποία θα δοθεί το έναυσμα της ενεργούς δράσης.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...