Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Απλήρωτοι πασχαλιάτικα παραγωγοί για ζημιές του 2016»!


ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
«Απλήρωτοι πασχαλιάτικα παραγωγοί για ζημιές του 2016»!


Την πάγια θέση του, ότι δεν αρκεί να προτρέπουμε τους αγροτοκτηνοτρόφους μας να παράγουν ποιοτικά προϊόντα αλλά, ταυτόχρονα, να διασφαλίζουμε την προστασία αυτής της παραγωγής και, κατ’ επέκταση, το εισόδημα των παραγωγών μας, υποστήριξε πάλι ο πρώην Υπουργός, με Ερώτησή του στη Βουλή την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές: Αθανασίου Χαράλαμπός- Λέσβου, Δήμας Χρίστος- Κορινθίας, Δημοσχάκης Αναστάσιος- Έβρου, Καραμανλής Κώστας-Σερρών, Μπουκώρος Χρήστος-Μαγνησίας.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, αποκαλύπτει με στοιχεία τη δυσχερή θέση στην οποία έχει αφεθεί να ¨πελαγοδρομεί¨ ο ΕΛΓΑ, με πιο πρόσφατο κρούσμα, να μη πληρώνει πασχαλιάτικα σε πληγέντες αποζημιώσεις για ζημιές του 2016, για τις οποίες η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, είχε δεσμευτεί ότι θα εξοφληθούν στο ακέραιο μέχρι τα περασμένα Χριστούγεννα, χρήματα τα οποία είναι αναγκαία για την επιβίωσή τους και ακόμη για να πέσει χρήμα στην αγορά η οποία έχει κυριολεκτικά στεγνώσει.
Καταγράφει επίσης πολλές εξοργιστικές αυθαιρεσίες, όπως την εκχώρηση 50 εκ. ευρώ από τα αποθεματικά του Οργανισμού (χρήματα που ανήκουν αποκλειστικά στους αγρότες) τα οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χωρίς ακόμη να τα επιστρέψει στον ΕΛΓΑ ή το ¨κούρεμα¨ του 20% των αποζημιώσεων των δικαιούχων παραγωγών για το 2016 …
Εκείνο πάντως που προκαλεί αίσθηση, είναι η λεπτομερής και ντοκουμενταρισμένη αναφορά, σε μέτρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε εντάξει με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση και με στόχο την μεγάλη ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει πλήρως ζημιές από καρπόπτωση, ακαρπία, πράσινο σκουλήκι βαμβακιού, ζωονόσους κλπ, αλλά η Κυβέρνηση αποφάσισε να τα… καταργήσει!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...