Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Μεγάλη σύσκεψη του ΣΕΑΣ με πρόεδρο ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και 35 συνεταιρισμούς και Ομάδες παραγωγών της Πέλλας παρόντος του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη


Γιάννης Σηφάκης :   Μεγάλη σύσκεψη του ΣΕΑΣ και εκπροσώπων 35 συνεταιρισμών και ΟΠ της Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φώτη Κουρεμπέ παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
«Τεράστιες οι ζημιές»  είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ
Ο Γιάννης Σηφάκης και οι αγρότες ζήτησαν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν οι πληγέντες αγρότες με καθολικά ποσοστά ζημιάς και να καλλιεργήσουν
Άρχισε την Πέμπτη από Βρυττά και Παναγίτσα και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή σε άλλα 10 αγροκτήματα της Πέλλας η αυτοψία του προέδρου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές από τον παγετό
Οι πληρωμές που υπολείπονται από παγετό, βροχοπτώσεις και χαλάζι του 2016 θα πληρωθούν στις ημερομηνίες 10 Μαίου, 30 Μαίου και όλες οι ζημιές θα έχουν αποπληρωθεί τον Ιούνιο. 
Άλλοι πέντε μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΛΓΑ θα εγκατασταθούν στην περιοχή Πέλλας - Ημαθίας
Συμμετείχαν η διευθύντρια ασφάλισης του ΕΛΓΑ Καλομοίρα Σούλιου και η προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας κ. Μαρία Παππά
Στην συγκέντρωση συμμετείχε και η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας δενδρωδών καλλιεργειών 
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέλυσε την φύση του οργανισμού, την ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, την βελτίωση της οργάνωσης του, το πρόβλημα με τα οδοιπορικά των εκτιμητών, το πρόγραμμα πληρωμών του προς τους αγρότες, θέματα που αφορούν την τροποποίηση του κανονισμού του, την ανάγκη οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν τους αγρότες με εγγύηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, και το πρόγραμμα της επίσκεψης του στα χωράφια που πλήγηκαν από τον παγετό. 
Με βάση τα όσα είδε μέχρι τώρα χαρακτήρισε πολύ μεγάλες ως τεράστιες τις ζημιές στα όψιμα κεράσια αλλά και σε άλλες καλλιέργειες στην Πέλλα. Την Παρασκευή θα αποκτήσει συνολική γνώμη μετά την αυτοψία σε πάνω από 10 αγροκτήματα σε όλο τον Νομό. 
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης στην παρέμβαση του υπογράμμισε ότι πρώτη φορά την Πέλλα έχουν επισκεφτεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμβουλος του Υπουργού, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ με πρόσκληση του ΣΕΑΣ που εκπροσωπεί εδώ και έναν χρόνο τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών της Πέλλας.  Οι επισκέψεις αυτές αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για την αγροτική ανάπτυξη στην Πέλλα και το γεγονός ότι η Πέλλα στα αγροτικά αντιμετωπίζεται πλέον με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της και όχι σαν παρακολούθημα γειτονικών Περιφερειακών Ενοτήτων που έχουν αντίστοιχα αγροτικά προϊόντα. 
Εξήρε ακόμη την ίδρυση της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων δενδρωδών καλλιεργειών Κεντροδυτικής Μακεδονίας τονίζοντας την ανάγκη κοινής προσπάθειας για να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή μετά το 2019 στην αναθεώρηση της ΚΑΠ. 
Τόνισε ακόμη την ανάγκη ο ΕΛΓΑ να πληρώσει άμεσα τις περσινές ζημιές που δεν έχουν πληρωθεί και οι εκτιμήσεις καθώς και οι αποζημιώσεις των ζημιών να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν. Είναι αναγκαίο να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να σταθούν οι αγρότες στις περιοχές με καθολικές ζημιές στα όψιμα κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα , ροδάκινα, μήλα κ.α. 
Η κα Σούλιου μετέφερε την πολύ σημαντική εμπειρία της από υπεύθυνες θέσεις στον οργανισμό απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Η Μαρία Παππά ανέφερε τι πληρώθηκε και τι υπολείπεται να πληρωθεί και το πρόγραμμα των επόμενων πληρωμών του οργανισμού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...