Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Η αγάπη έβαλε ένα στοίχημα με τους ανθρώπους και τους νίκησε.


Της Κικής Τσιντζόγλου.

Έβλεπε τους ανθρώπους να έχουν πολλά προβλήματα στη ζωή τους και λύγιζε η καρδιά της. Ήθελε να τους βοηθήσει και για αυτό το λόγο πλησίασε εκείνους τους ανθρώπους που η αγάπη είχε εξαφανιστεί από τις καρδιές τους .
Οι άκαρδοι άνθρωποι  όμως δεν της έδιναν σημασία. Την υποτιμούσαν και κάθε φορά που τους πλησίαζε αυτοί έφευγαν από δίπλα της. Δεν την ήθελαν στην παρέα τους καθώς την έβλεπαν σαν εξωγήινο. Ζούσε στο δικό της κόσμο. Είχε διαφορετική μορφή. Διαφορετικό βήμα και το βλέμμα της ήταν παράξενο. Είχε μέσα στη καρδιά της συναισθήματα. Τα φυλούσε μέσα της και κάθε φορά που στεναχωριόταν η αγάπη έκλαιγε. Τα δάκρυά της  παραξένευσαν τους άκαρδους ανθρώπους καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη συμπεριφορά της.
Οι άκαρδοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να χαμογελάσουν, να δακρύσουν και να λυπηθούν. Απαξίωναν κάθε έκφραση συναισθήματος και αξίωναν μόνο τη λογική. Μονό με τη λογική μπορούσαν να διαπραγματευτούν. Με αυτήν κάνανε σχέσεις. Οι έρωτες και οι  φιλίες τους  είχαν υπολογιστικό χαρακτήρα. Το κέρδος νικούσε τις ζημιές και οι τσέπες τους ήταν πάντα γεμάτες.
 Η αγάπη κατάλαβε εκ των υστέρων πως η αδυναμία τους αυτή θα τους σκότωνε.
Παρόλο που η αγάπη απορρίφθηκε από τις καρδιές τους, η δίψα στα μάτια τους ήταν ολοφάνερη. Μπορούσε να καταλάβει τις ανάγκες τους και αποφάσισε να τους εγκαταλείψει και να παραιτηθεί. Η αγάπη ανακοίνωσε το νέο της αποχώρησής της και εξαφανίστηκε από τη ζωή τους. Παράτησε την εξουσία της και την άφησε στα χέρια τους.
Στην αρχή, οι άκαρδοι άνθρωποι πίστευαν πως η απουσία της δε θα επηρεάσει καθόλου τη ζωή τους. Λόγω της φιλοδοξίας και του εγωισμού τους δεν την αποχαιρέτησαν. Την άφησαν να φύγει μοναχή της. Μετά από λίγο καιρό, ο πόλεμος μεταξύ τους ήταν καθημερινό φαινόμενο. Διψούσαν για την εξουσία και έβαφαν με αίμα τα χέρια τους Ξεκίνησαν να κλέβουν, να μαλώνουν και να σκοτώνουν τους φίλους τους. Κοιτούσαν μόνο την κενή καρέκλα της εξουσίας και αδιαφορούσαν για τις πράξεις τους. Δεν τους ένοιαζε η ζωή τους αλλά το κέρδος  της εξουσίας και της υποταγής μονοπωλούσε τη καρδιά τους. Ήθελαν  να γεμίσουν με δόξα τη ζωή τους. Μέχρι που κατάλαβαν πως από τότε που έφυγε η αγάπη από τη ζωή τους έχασαν την ησυχία τους και το μίσος μπήκε στις καρδιές τους. Έχασαν τα κέρδη τους επειδή πολεμούσαν και έχασαν τους φίλους τους επειδή τους εξαπάτησαν. Σταμάτησαν να συνεργάζονται και η μοναξιά μπήκε στις καρδιές τους. Δεν μπορούσαν να ζήσουν μόνοι τους και αποφάσισαν να ζητήσουν από την αγάπη να επιστρέψει στη θέση της.
Μετανιωμένοι από την άδικη συμπεριφορά τους της ζήτησαν συγνώμη καθώς κατάλαβαν την αξία της. Η αγάπη, αφού οι άκαρδοι άνθρωποι πήραν το μάθημά τους, επέστρεψε στη θέση της και προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους.
  Η αγάπη ήξερε πως η  πραγματική ευτυχία βρίσκεται μέσα στη καρδιά μας, απλά μερικοί άνθρωποι χρειάζεται να χάσουν τα δεδομένα τους για να το καταλάβουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...