Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην Έδεσσα


Απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και τα θύματα των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού στις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου στην Π.Ε. Πέλλας

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν λιτό, αλλά περιεκτικό, ξεκινώντας με την τέλεση δοξολογίας και επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάκη Βασιλειάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ηρωική αντίσταση των Ελλήνων εναντίων των κατακτητών, αλλά και στις σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο της Ευρώπης.

Ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Βασιλειάδη αναφέρει: «Μας δίνεται η δυνατότητα λοιπόν, να γιορτάσουμε όλοι μαζί για την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών. Να θυμηθούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αντιστασιακών και πολεμιστών που αντιτάχθηκαν απέναντι στον όλεθρο και τις φρικαλεότητες του ναζισμού και του φασισμού. Να αντιληφθούμε το μέγεθος των ευεργετημάτων που απολαμβάνουν όλα τα κράτη μέλη, μέσα από τη δημιουργία της Ένωσης και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ενίσχυση και επέκταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ηρώων και θυμάτων και εθνικός ύμνος που τραγουδήθηκε από τους παρευρισκόμενους.


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, σε δήλωσή της, αναφέρει: «Η 9η Μαΐου δεν αποτελεί μόνο ημέρα μνήμης και απόδοσης ελάχιστου φόρου τιμής στους ήρωες και τα θύματα της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Είναι μία ημέρα περισυλλογής, για να συναισθανθούμε το καθήκον μας για την προάσπιση των αγαθών της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, σε συνθήκες ραγδαίων αλλαγών και αβεβαιότητας. Καθώς η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί επίσης ως η Ημέρα της Ευρώπης, είναι ώρα να σκεφτούμε τα οφέλη από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και, αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους λεγόμενους ευρωσκεπτικιστές, να εμπνεύσουμε όλα τα κράτη-μέλη στην κοινή μας πορεία για οικονομική και κοινωνική σύγκλιση. Στην πορεία αυτή χρειάζεται να επιδείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και πολιτισμικά χαρακτηριστικά όλων των εταίρων».  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...