Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Επιτυχής αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Π.Ε. Πέλλας


Επιτυχής κατάσβεση πυρκαγιάς εντός πεδίου βολής στην Π.Ε. Πέλλας

Ευχαριστίες της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών


Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 6/9 στο πεδίο βολής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Ενώ η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα, παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί αναζωπύρωση, λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και χόρτα, εντός του χώρου του πεδίου βολής και χωρίς να επεκταθεί στην γύρω περιοχή, καθώς έγκαιρα έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Λόγω του κινδύνου ανάφλεξης άκαυστων βλημάτων εντός του πεδίου βολής, η επιχείρηση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε κυρίως με εναέρια μέσα που κλήθηκαν και ήρθαν στην περιοχή μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Συγκεκριμένα επιχείρησαν μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης 6/9 ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη τύπου canadair 415. Στην περιοχή παραβρέθηκαν, συντονίζοντας την επιχείρηση, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, Υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πουλτίδης, σε συνεργασία με τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συντονιστές και όλους τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση για την επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Σε δήλωσή της αναφέρει: «Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του τοπικού, περιφερειακού και κεντρικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίησή τους, μετά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πεδίο βολής, στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας. Η άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, παράλληλα με τις δράσεις πρόληψης που υλοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών προς την πολιτεία και τους συναρμόδιους φορείς. Καθώς η αντιπυρική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη, χρειάζεται να παραμείνουμε σε ετοιμότητα και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς».


Μεικτά κλιμάκια συνεχίζουν τις περιπολίες σε δασικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας, ενώ η επικαιροποιημένη νομοθεσία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε υπαίτιους πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς από πρόθεση. Επίσης, είναι γνωστό ότι δασικές περιοχές που καίγονται, χαρτογραφούνται και κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες από τις οικείες δασικές υπηρεσίες.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...