Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «¨Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε¨, από τον Υπουργό Εσωτερικών για τον αυθαίρετο αποκλεισμό του Δήμου Αλμωπίας από την χρηματοδότηση»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«¨Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε¨, από τον Υπουργό Εσωτερικών για τον αυθαίρετο αποκλεισμό του Δήμου Αλμωπίας από την χρηματοδότηση»
•         Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με Ερώτηση που κατέθεσε στις 22/8/17, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε φέρει στη Βουλή την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας, με τον αυθαίρετο αποκλεισμό του από την χρηματοδότηση των συνολικά 20 εκατομμυρίων σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, βάσει της 26847/7-8-2017 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Ο πρώην Υπουργός, παρέθετε συγκεκριμένα και μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης επιχειρήματα και στοιχεία που απεδείκνυαν ότι ο Δήμος Αλμωπίας πληροί και με το παραπάνω όλα τα ουσιαστικά και τυπικά κριτήρια (γεωμορφολογικά και δημογραφικά) και, συνεπώς, ο αποκλεισμός του από την χρηματοδότηση ήταν προφανέστατα αυθαίρετος και άδικος. Καλούσε δε τον αρμόδιο Υπουργό να πράξει το αυτονόητο και επιβεβλημένο: Να επανορθώσει άμεσα την εξόφθαλμη αδικία και, όπως ορθώς εξ αρχής είχε πράξει με τον Δήμο Έδεσσας, να συμπεριλάβει και το Δήμο Αλμωπίας στους προς χρηματοδότηση Δήμους, που αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ορεινών και μειονεκτικών Δήμων της χώρας.
Αντί αυτού, ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επέλεξε να δώσει στον Βουλευτή μια ασαφή και αόριστη γραπτή δήθεν απάντηση του τύπου ¨άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε¨. Περιορίζεται να αναμασά τα γνωστά από την απόφαση κριτήρια χρηματοδότησης, τον συνολικό αριθμό των Δήμων που χρηματοδοτούνται, αλλά ¨για την ταμπακέρα¨ τίποτα. Δηλαδή χωρίς να παίρνει συγκεκριμένη θέση για το τί προτίθεται να πράξει με το Δήμο Αλμωπίας και για την αυταπόδεικτα αυθαίρετη εξαίρεσή του από την χρηματοδότηση!  
Βέβαια, ο κ. Σκουρλέτης με την ¨απάντησή¨ του, ουσιαστικά δεν αμφισβητεί την τεκμηριωμένη επισήμανση του Γιώργου Καρασμάνη ότι ο Δήμος Αλμωπίας έπρεπε να συμπεριληφθεί στους προς χρηματοδότηση Δήμους. Και, ο πρώην Υπουργός, εντός των προσεχών ημερών θα επανέλθει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της καταφανούς αδικίας σε βάρος αυτού του ακριτικού και αποτελούμενου από μεγάλο αριθμό ορεινών και μειονεκτικών πρώην κοινοτήτων Δήμου του Νομού μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...