Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Επικοινωνία: 6949705232


ΚΑΛΕΣΜΑ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Μέλος της Ο.Γ.Ε.)
για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των  ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30 ΜΑΗ
& στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ σε

                                       - ΕΔΕΣΣΑ         : Μικροί Καταρράκτες στις 11 π.μ.
                                  - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  : Πλατεία ΕΠΟΝ στις 11π.μ.

         Εργαζόμενη και  άνεργη, αυτοαπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε
          Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια
ü  αφού ο μισθός σου δε φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας σου, 
ü  αφού η σκληρή καθημερινότητα σε φορτώνει με  υποχρεώσεις λόγω της υποβάθμισης, της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, παιδείας και πρόνοιας,
ü  αφού η φοροληστεία και οι ασφαλιστικές εισφορές σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό σου, αν είσαι αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα
ü  αφού ετοιμάζεσαι να δεις νέες μειώσεις στην ήδη κουτσουρεμένη σου σύνταξη αν είσαι συνταξιούχος

      Σε καλούμε στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.
     Συμμετέχουμε όλες στην απεργία της 30ης Μάη δίνοντας τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν όλα αυτά που μας ανήκουν.

      Τη στιγμή που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση μας καλεί να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη”! Η “δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει για μας: πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασία χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, απολύσεις εγκύων. Σημαίνει μονιμοποίηση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες.  Σημαίνει δουλειά με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και τους υποκατώτατους μισθούς για τις νέες γυναίκες,

     Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει τελικά ότι οι δικές μας θυσίες γίνονται το λίπασμα για να ανθίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

         Σ’ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα  μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη “μεταμνημονιακή εποχή” θα είναι εδώ ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια που παίρνει από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
Από κοντά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ που επιδιώκουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πίσω από τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων. Τα “αιτήματα” που βάζουν για την 30η Μάη είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

          Αυτοί όμως  που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών σε συνθήκες ειρήνης είναι οι ίδιοι που τους στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθούν για τα συμφέροντά τους.  Γι αυτό και η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας. Γι αυτό και βάζει εμάς να αιμορραγούμε για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τους εξοπλισμούς.

    Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα , νέα μητέρα, φοιτήτρια, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που μας κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.
        Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων,  αγροτικούς συλλόγους,  φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

Απαιτούμε :

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
·         Καμιά απόλυση εγκύου.
·         Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
·         Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
·         5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
·         Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ τη Τετάρτη  30 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ !

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...