Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Γιάννης Σηφάκης : Θετικό παράδειγμα οι τρεις οργανώσεις παραγωγών για σπαράγγι και κεράσι σε Μεγαπλάτανο, Όρμα και Πιπεριά Αλμωπίας Πέλλας


Γιάννης Σηφάκης: Πολύ καλό παράδειγμα οι τρείς Οργανώσεις Παραγωγών Σπαραγγιού σε Μεγαπλάτανο, Όρμα και Πιπεριά 
Ολοκλήρωσαν την συγκέντρωση, τυποποίηση και πώληση του σπαραγγιού με πολύ θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς
Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε και την Οργάνωση Παραγωγών «Συνεργασία Παραγωγών Αλμωπίας» που εδρεύει μέσα στον συνεταιρισμό της Όρμας. Η οργάνωση παραγωγών, που ξεκίνησε μόλις πριν λίγους μήνες, αριθμεί ήδη 28 μέλη με τάση αύξησηςκαι δραστηριοποιείται στο σπαράγγι και στο κεράσι. 
Πρόεδρος της είναι ο Γιάννης Αντωνίου του Γεωργίου και διαχειριστής της ο Χρήστος Τρύπκος, Μηχανικός Λογισμικού και Επικοινωνίας. 
Η Ομάδα παραγωγών αποφάσισε από την αρχή να αναθέσει σε επιστήμονα – τεχνοκράτη την διαχείριση, την έρευνα αγοράς και τις σχέσεις της οργάνωσης παραγωγών πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει αποδοτικότερη και πιο αποτελεσματική.
Ο βουλευτής, αφού συνεχάρη τους παραγωγούς για την απόφαση τους να ιδρύσουν οργάνωση παραγωγών (εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη νομοθεσία και με στόχο να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα) ενημερώθηκε για την πορεία του σπαραγγιού, για τις ενέργειες της οργάνωσης παραγωγών, τους στόχους της για τα επόμενα χρόνια και για τις τιμές πώλησης του προϊόντος.
Και οι τρείς οργανώσεις παραγωγών που διαχειρίστηκαν το σπαράγγι έκαναν και τυποποίηση. Παρέδιδαν στους εμπόρους οι οποίοι συσκεύασαν και προώθησαν τα προϊόντα σε διεθνείς αγορές. 
Η συγκεκριμένη ΟΠ επιθυμεί στην πορεία να προχωρήσει και στην συσκευασία και εμπορία των προϊόντων βασισμένη και στις δυνατότητες του διαχειριστή- τεχνοκράτη Χρ. Τρύπκου. Η επιλογή αυτή επαινέθηκε από τον βουλευτή που ανέλυσε γιατί οφείλουν οι Οργανώσεις Παραγωγών και οι συνεταιρισμοί να αξιοποιούν την γνώση και τις δυνατότητες επιστημόνων – τεχνοκρατών για την καλύτερη οργάνωση τους και την προώθηση των προϊόντων τους.
Τώρα η ΟΠ προχωρά και στην συγκέντρωση και τυποποίηση κερασιών. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...