Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Αποτροπή της προσβολής των καρπών της κερασιάς και άλλων ευπρόσβλητων ειδών από το επιβλαβές έντομο «Μύγα της Ασίας»Αποτροπή της προσβολής των καρπών της κερασιάς και άλλων ευπρόσβλητων ειδών από το επιβλαβές έντομο «Μύγα της Ασίας»
 Drosophila suzukii (Diptera: Drosophilidae)

Την εποχή αυτή, από το δίκτυο των παγίδων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του νομού,  έχει διαπιστωθεί η παρουσία της Μύγας της Ασίας Δροσόφιλα, Αγγλ. Drosophila Suzukii (Diptera: Drosophilidae), κυρίως σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Ο εντομολογικός αυτό εχθρός δημιούργησε προβλήματα στην καλλιέργεια της κερασιάς στο πρόσφατο παρελθόν, προσβάλλοντας τους καρπούς, οι οποίοι λόγω της ύπαρξης προνυμφών (σκουληκιών) καταστρέφονταν ολοκληρωτικά στο στάδιο της πρώτης διάθεσης, αμέσως μετά τη συγκομιδή.
Για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του επιβλαβούς αυτού εχθρού έχει εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το υπ. αριθμ. 23/25 Μαΐου 2018 τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/nea/GEORGPROEIDOPOIHSEIS/THESSALONIKH/kerasia_250518.pdf.
Στο ίδιο δελτίο αναφέρεται και η επιτακτική ανάγκη για τον εντοπισμό και την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του εχθρού με το σκουλήκι των κερασιών-ραγολέτιδα το οποίο επίσης εμφανίζει μεγάλους πληθυσμούς.
Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα από τους τοπικούς γεωπόνους, από τα δελτία γεωργικών προειδοποιήσεων και από την υπηρεσία μας.
                  

                                                                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                                                         ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...