Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας ΠεριβάλλοντοςΜήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Περιβάλλοντος


«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Είναι μία μέρα για να σκεφτεί ο καθένας από εμάς πως μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη, στην προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων και στον περιορισμό της ρύπανσης. Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας διαθέτει εξαιρετική ποικιλομορφία και η διατήρησή του αποτελεί προϋπόθεση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μέσα από επενδύσεις που σέβονται τη φύση και εξασφαλίζουν ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στους πολίτες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βιώνουμε τα αποτελέσματα των πλανητικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από ασθένειες, ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις είναι πλέον τακτικό και όχι έκτακτο φαινόμενο, με πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική παραγωγή.

Υπάρχουν όμως και κάποια καλά νέα. Η τοπική κοινωνία της Πέλλας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα περιβαλλοντικά θέματα, συμμετέχοντας σε δράσεις ανακύκλωσης, καθαρισμού περιοχών, υγιεινής διατροφής, ακόμη και ορθολογικής διαχείρισης υπολειμμάτων αγροτικής παραγωγής και συσκευασιών αγροχημικών. Το Τεχνικό Πρόγραμμα επίσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, περιλαμβάνει έργα και δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, με κυριότερα την αντιπλημμυρική προστασία του ορεινού όγκου και πεδιάδων της Πέλλας.

Μικρές δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο μπορούν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα σε πλανητικό επίπεδο. Προστατεύοντας τη φύση και τα οικοσυστήματα, επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας και μέσα από αυτά αντλούμε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...