Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΡΩΝΙΑ! ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ



ΑΡΩΝΙΑ – ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Ξεκινάει η συγκομιδή και διάθεση προς τους ενδιαφερόμενους της "αρωνιας μελανοκαρπης"
Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την καλλιέργεια με αποτέλεσμα να έχουμε τον καλύτερο και μεγαλύτερο Καρπό από κάθε άλλη φορά.
Η διάθεση της για εμπόρους και ιδιώτες θα γίνετε απευθείας από το κτήμα και όχι κατεψυγμένα

Τα τηλέφωνα για τις παραγγελίες από το κτήμα Ελένης Βέσκου είναι τα παρακάτω

6946823500
6972017533


Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ :

1. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
2. Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα. (Κλινικές δοκιμές)
3. Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.
4. Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς.
5. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.
6. Προκαλεί απελευθέρωση του ραδιόφωνου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων
7. Βοηθά την θεραπεία του καρκίνου.
8. Έχει Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
9. Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση ,διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.
10. ‘Εχει Αντισηπτικές ιδιότητες: Ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Υψηλή περιεκτικότητα του ιωδίου οφέλη την ανάπτυξη στα παιδία. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα.
11. Είναι Επωφελής για τις εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές.
12. Αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
13. Έχει Υποαλλεργικά αποτελέσματα: Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς. 
Ο καρπός του φυτού Αρωνία μπορεί να καταναλωθεί σε μορφές
Μαρμελάδας – κρασιού– λικέρ- χυμού- καρπός νωπός και κατεψυγμένος
Σήμερα στον κόσμο καλλιεργούνται 54.000 στρέμματα στην Ρωσία αλλά και σε μικρότερες εκτάσεις στον Καναδά και την Αμερική. Το Εθνικό κέντρο Γεωργικών ερευνών έχει μελετήσει την καλλιέργεια της Αρωνίας στην Ελλάδα και μελέτες δείχνουν ότι η καλλιέργεια του σε ευρύτερη κλίμακα είναι εφικτή στην χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ :
Ιδανική γα την αντιμετώπιση του κρυολογήματος αποδεικνύεται η αρώνια που επιδρά ευεργετικά ακόμη και στον υψηλό πυρετό και την πνευμονία!
 Με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αυτή την εποχή, τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη και καρποί της αρώνιας σε ένα λίτρο καυτό νερό, μπορούν να βοηθήσουν στα κρυολογήματα. Η αρώνια θα πρέπει να «καθίσει» στο νερό για 3-4 ώρες, μετά το μείγμα να περάσει από σουρωτήρι και να προστεθεί λίγο μέλι ενώ η κατανάλωση του αφεψήματος ενδείκνυται για δύο με τέσσερις φορές την μέρα.
 Συνταγές για σκευάσματα φαρμακευτικής χρήσης, γνωστές από την παράδοση βαλκανικών χωρών που καλλιεργούν εδώ και χρόνια την αρώνια, περιλαμβάνει το βιβλίο των δασολόγων του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Γιώργου Γιακζίδη, Ιωάννη Σπανού και Παναγιώτη Πλατή, που κυκλοφόρησε με τίτλο «Αρώνια (Το φυτό της μακροζωίας)- Μια νέα δυναμική καλλιέργεα).
 Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ.Γιακζίδης ο οποίος σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Δασολογίας και Τεχνολογίας του Ξύλου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, οι θεραπευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου φυτού είναι άγνωστες στη χώρα μας σε αντίθεση με τη Βουλγαρία και τη Σερβία όπου καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια.
                
«Στη “λαϊκή φαρμακευτική”, η αρώνια έχει πολλές χρήσεις γι’ αυτό και συμπεριέλαβα στο βιβλίο κάποια τέτοια γιατροσόφια» τονίζει. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και στο βιβλίο, σε όλες τις περιπτώσεις, η χρήση της αρώνιας για θεραπευτικό σκοπό πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με το γιατρό. Επίσης, συνιστάται προσοχή στη χρήση μεγάλων δόσεων καρπών αρώνιας γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένους δείκτες πήξης του αίματος ενώ η θεραπεία με χυμό και καρπούς δεν συνιστάται στις περιπτώσεις γαστρίτιδας, έλκους στομάχου και δωδεκαδακτύλου και αρτηριακής υπότασης.

παραγωγος 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...