Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση της Π.Κ.Μ.-Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ σε ανακοίνωση της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΑπάντηση της Π.Ε. Πέλλας σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης 


Ακολουθεί δήλωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά: «Με αφορμή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είδε το ‘φως’ της δημοσιότητας σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη διαρροή στραγγισμάτων αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία (τήρηση περιβαλλοντικών όρων) του ΧΥΤΑ Έδεσσας θα ήθελα να αναφέρω, ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, που είχε την αρμοδιότητα μέχρι το 2016, προχώρησε στην επιβολή πέντε (5) διοικητικών προστίμων ύψους πάνω από 200 χιλ. ευρώ, το διάστημα από το 2013 έως το 2016 με παράλληλη αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Μετά από ενημέρωση από τα στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ. που είναι πλέον αρμόδια, αλλά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιουτίκα σας παραθέτω αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Π.Κ.Μ. για την αντιμετώπιση του θέματος:
- Αυτοψία στον χώρο από κλιμάκιο υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου και του Δ/ντή της Υπηρεσίας. Η αυτοψία έγινε παρουσία υπαλλήλων του ΦοΔΣΑ αλλά και τοπικών παραγόντων. Διαπιστώθηκε από όλους η ύπαρξη του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι η αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε δύο δόσεις δεδομένου ότι την πρώτη φορά δεν προσήλθαν οι καταγγέλλοντες (ή καλύτερα προσήλθαν και δεν περίμεναν αλλά έφυγαν). Η δεύτερη αυτοψία πραγματοποιήθηκε τελικά στις 31-10-2018, αφού οι καταγγέλλοντες κλήθηκαν επίσημα μέσω του Α/Τ Έδεσσας.
- Σύνταξη έκθεσης ελέγχου και αποστολή της στον ΦοΔΣΑ με το οικ 570696(2229)/12-11-2018 έγγραφο.
- Απάντηση του ΦοΔΣΑ, με το 17699/29-11-2018 έγγραφό του, με το οποίο ενημερώνει την Υπηρεσία ότι θα προβούν σε ανάθεση υδρογεωλογικής μελέτης - ερευνητικού προγράμματος για την διερεύνηση της προέλευσης των στραγγισμάτων που διαρρέουν, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουν να προβούν σε συλλογή και άντληση των διαρροών, ώστε να σταματήσει η διοχέτευσή τους στο ρέμα.
- Κοινοποίηση του τεύχους της υδρογεωλογικής έκθεσης από το ΦοΔΣΑ (21-12-2018). Στην μελέτη αναγνωρίζεται το πρόβλημα και προτείνεται περαιτέρω διερεύνηση του για την οριστική του λύση, αλλά και λήψη προσωρινών μέτρων για την ανάσχεση των διαρροών.
- Έγγραφο (16-01-2019) της Υπηρεσίας προς τον ΦοΔΣΑ, με το οποίο ζητείται η άμεση έναρξη των έργων που προτείνονται στην υδρογεωλογική έκθεση.
- Κοινοποίηση αιτήματος του ΦοΔΣΑ προς το Δασαρχείο Έδεσσας,  για την κατασκευή φρεατίου κατάντη του ΧΥΤΑ (18-01-2019).
Η κα. Αντιπεριφερειάρχης συνέχισε αναφέροντας πως «…παράλληλα με όλα τα ανωτέρω, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έγιναν απανωτές συσκέψεις με τον ΦοΔΣΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την άμεση διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος».
Εξάλλου, η Δ/νση Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Π.Κ.Μ. είχε προβεί και στην ενημέρωση των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας, μέσω της απαντητικής επιστολής της προς τον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΠΕΛΛΑnews, 15-10-2018) σχετικά με το πρόβλημα και παραμένει στη διάθεση των πολιτών για το θέμα (2313-325550, κ. Τσαγκαρλής). Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες συνεργεία του ΦοΔΣΑ έχουν εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και εργάζονται για την οριστική αποκατάσταση του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...