Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Χαμογέλα ρε....τι σου ζητάνε;



Επιτροπή Αγώνα στο  Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας  Πέλλας
Επικοινωνία: 6936116086

Ανακοίνωση με αφορμή το άθλιο κείμενο που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας «My Market».

Χαμογέλα ρε....τι σου ζητάνε;



Με την παραπάνω προκλητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε καταστήματα της αλυσίδας «My Market», περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης αναλαμβάνει να «εξηγήσει» στους εργαζόμενους ότι δεν αρκεί να ξεζουμίζονται με μισθούς - ψίχουλα και εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, αλλά πρέπει και να το κάνουν... με το χαμόγελο στα χείλη!

Τo άθλιο κείμενο που αφορά τους συναδέλφους των "My Market" και είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση και την οργή συνολικά των εργαζομένων που γνωρίζουν καλά στο πετσί τους τι σημαίνει κακοπληρωμένη εργασία, απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, εντατικοποίηση.

Το γεγονός πως στελέχη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της επιχείρησης (και η ίδια η διευθύντρια που υπογράφει το κείμενο), όπως και άλλων διευθυντών, εμφανίζονται ως ψηφίσαντα μέλη σε σωματεία-μηχανισμούς της εργοδοσίας μέσα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει με φυσική παρουσία στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ίδια ώρα που εργοδοσία και εργατοπατέρες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να «νομιμοποιήσουν» την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και μέσω αυτής σε ολόκληρο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, «φυτεύοντας» εκατοντάδες στελέχη της εργοδοσίας ως ψηφίσαντες σε σωματεία ή ακόμα και ως «αντιπροσώπους» των εργαζομένων, την ίδια ώρα παραδίδουν τα σχετικά «μαθήματα» στους εργαζόμενους, απαριθμώντας «κάποιους λόγους για να χαμογελάτε, για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα της έρευνας του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στο μήνα», δηλαδή στη σχετική «αξιολόγηση» που θα ακολουθήσει με καμουφλαρισμένο “αξιολογητή”.

Άρα, σύμφωνα με τις εντολές της περιφερειακής διευθύντριας λειτουργίας καταστημάτων “My Market” , η οποία φιγουράρει στον κατάλογο ψηφισάντων ενός ψευτοσωματείου που έφτιαξαν τα αφεντικά μας, γεμάτο από διευθυντές, ώστε να μας πάρουν κάθε εργασιακό δικαίωμα:
·      Αν και δουλεύεις χωρίς ανάσα, από πόστο σε πόστο, με ρυθμούς που μπορούν να σε τρελάνουν...
·      Αν και έχεις συνέχεια πάνω από το κεφάλι σου διευθυντάδες και προϊστάμενους να σου λένε "πιο γρήγορα"...
·      Αν και τα λεφτά δεν σου φτάνουν για να πληρώσεις τους λογαριασμούς στο σπίτι, για να βγεις μια βόλτα, για να πιεις έναν καφέ...δουλεύοντας και τις Κυριακές!
...Εσύ πρέπει να χαμογελάς, να είσαι χαρούμενος με τα λίγα, να μη μιλάς, να είσαι υπάκουος και με χαμηλωμένο το κεφάλι. Άλλωστε θα ελεγχθείς και θα αξιολογηθείς για το χαμόγελό σου από τα ...λαγωνικά "μυστικούς επισκέπτες", που θα ρουφιανεύουν τους εργαζόμενους που δεν φοράνε χαμόγελο.
Συνάδελφοι, πρέπει να χαμογελάμε, αλλά για άλλους λόγους!
Χαμογελάμε γιατί:
·      Είμαστε οι πολλοί, εμείς που παράγουμε, εμείς που γεμίζουμε τα ράφια, εμείς που δουλεύουμε τα καταστήματα. Χωρίς εμάς δεν κινείται τίποτα!
·      Δεν είμαστε μόνοι! Εμείς και τα προβλήματά μας. Έχουμε τους συναδέλφους μας, που δουλεύουμε δίπλα - δίπλα, στο ίδιο μαγαζί, στα υπόλοιπα καταστήματα, με τα ίδια προβλήματα, έχουμε το σωματείο μας, που οφείλουμε να του δώσουμε τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σε ένα πραγματικό εργατικό σωματείο, χωρίς συμβιβασμένους συνδικαλιστές και ανθρώπους της εργοδοσίας.
·      Αν το πάρουμε απόφαση, αν καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε όταν είμαστε οργανωμένοι, μπορούμε να τα σαρώσουμε όλα, να εξασφαλίσουμε ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες της επιχείρησης για περισσότερο κέρδος.
Να ξέρουν οι εργοδότες, να ξέρουν και οι ρουφιάνοι τους, τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων, αλλά και κάθε συμβιβασμένος συνδικαλιστής στο εργατικό κίνημα που έχει το θράσος να μας κουνάει το δάχτυλο:
Όταν θα βλέπετε τους εργαζόμενους να χαμογελούν καλύτερα να φοβάστε!
7 Μαρτίου 2019

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...