Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

"ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΕΣ".ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΡΥΛΟΣ?


Οι ληστές που σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο στους μεγάλους κοσμηματοπώλες αλλά και στους εμπόρους πολίτμων λίθων σε όλο τον κόσμο.


Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμορία ληστών που έδρασε ποτέ στον πλανήτη! Η δράση της συμμορίας έχει πάρει θρυλικές διαστάσεις αφού για τουλάχιστον 7 χρόνια οι καλύτερες αστυνομίες του κόσμου δεν είχαν καταφέρει να τους εντοπίσουν. 

Ο χειρότερος εφιάλτης των μεγάλων κοσμηματοπωλών

Οι περιβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» αποτελούνται από τουλάχιστον 150 άτομα, Σέρβους, Βούλγαρους, Κροάτες και Μαυροβούνιους.

Τη συμμορία ίδρυσαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Ντουμπάι, ακόμα και στο Τόκιο, όπου κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και μάσκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το όνομα «Ροζ Πάνθηρες» τους το έδωσε αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή έπαυλη στα περίχωρα του Λονδίνου είχε ανακαλύψει το ακριβό διαμάντι που είχαν κλέψει από γνωστό κοσμηματοπωλείο της πόλης. 

Οι Σέρβοι «ταχυδακτυλουργοί» είχαν κρύψει το διαμάντι μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας προσώπου. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας», με τον Πίτερ Σέλερς. Έτσι λοιπόν «βαφτίστηκε» η συμμορία και το όνομά της έχει γίνει θρύλος!

Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας, ο Σέρβος Ντράγκαν Μίκιτς, έχει έφεση στις θεαματικές αποδράσεις, καθώς το 2003 είχε αποδράσει από γαλλικές φυλακές με ανεμόσκαλα. Ο Μίκιτς συνελήφθη εκ νέου πριν από δύο περίπου χρόνια, περιπλανώμενος με πολυτελή σπορ αυτοκίνητο στα τουριστικά θέρετρα τις Βενεζουέλας.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Έχουν ληστέψει περισσότερα από 150 κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η λεία τους ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Πρακτική της περιβόητης σπείρας είναι ένας καλοντυμένος άνδρας με αριστοκρατικό προφίλ να επισκέπτεται το “στόχο” και να συστήνεται ως Ευρωπαίος επιχειρηματίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για δουλειές. 

Κάνει ερωτήσεις για ακριβά κοσμήματα και ρολόγια που δήθεν θέλει να αγοράσει, ενώ στην πραγματικότητα εξετάζει το χώρο. Ο χρόνος δράσης της συμμορίας των «Ροζ Πανθήρων» είναι από ενενήντα δευτερόλεπτα μέχρι το πολύ ενάμισι λεπτό. 

Η πρώτη επιχείρηση της συμμορίας στη χώρα μας ήταν στις 12 Ιουνίου 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες σειρά είχαν οι κοσμηματοπώλες της Ρόδου και της Κω. 



ΠΗΓΗ..newsit

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...