Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ!





Να αγαπάς το σώμα σου

Αγάπα το σώμα σου. Αναγνώρισε το ως αυτό που είναι: θεϊκό πνεύμα σε φυσική μορφή. Είναι μια ιερή δημιουργία στο γήινο επίπεδο και οφείλει, ως καταπληκτική έκφραση του Θεού,να δέχεται θαυμασμό και σεβασμό.


Όλα εντός του υλικού σύμπαντος είναι έργα του Δημιουργού και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και το σώμα σου. Δεν είναι απλώς ιερό, αλλά κατ΄ουσίαν ένα ένδυμα γεμάτο από ουράνια ενέργεια, μέσα στο οποίο σκεπάζεται η εσωτερική σου οντότητα. Κάθε σχήμα σώματος είναι μια συγκεντρωμένη όψη του πνεύματος, επιλεγμένο για να σε ντύσει με την ομορφιά του Θεού.

Η σκέψη του να αγαπάς το δικό σου φυσικό εαυτό, μπορεί να σου φαίνεται περίεργη και ασυνήθιστη, ειδικά εάν από μικρό παιδί είχες μία θρησκευτική διαπαιδαγώγηση κατά την οποία το σώμα συνδεόταν με ντροπή. Αυτή η άποψη είναι μια μεγάλη πλάνη και ιδιαιτέρα επιβλαβής για την ψυχή.

Σε αυτό το ζωντανό, αναπνέον Εαυτό σου δεν υπάρχει τίποτε το ακάθαρτο ή αποκρουστικό. Οι λειτουργίες του είναι καταπληκτικές: φανταστικές, υψηλά ανεπτυγμένες αντανακλάσεις του Θεϊκού στοιχείου σε δράση, που οι περισσότερες δεν σου είναι καν συνειδητές.

Να σέβεσαι και να τιμάς την ιερότητα του προσωρινού σου καλύμματος, διότι είναι πραγματικά ένας ναός του θεϊκού εντός σου. Φιλοξενεί την ψυχή σου και σου δίνει ένα «σπίτι».

Να είσαι γειωμένος και ικανοποιημένος μέσα στο δέρμα σου. Το σώμα σου είναι ο προσωπικός σου ναός και σου προσφέρει γαλήνη, δύναμη και προστασία. Αυτό δεν έχει σχέση με το μέγεθος, το σχήμα ή την εξωτερική του εμφάνιση. Είναι ένα θεϊκό δοχείο για τη δική σου ψυχή, όπου και μπορεί να ησυχάζει. Ο κάθε ένας από εσάς είναι μια μοναδική εκδήλωση του Θεού και η γήινη μορφή σου είναι ιδανική για σένα.

Ο ναός της ψυχής σου, όπως και όλα τα υπόλοιπα εντός του υλικού κόσμου, υπόκειται σε αλλαγές. Είναι ρευστό και σχηματοποιήσιμο και προσαρμόζεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα, τα οποία τρέφεις γι΄αυτό. Εάν περιφρονείς το σώμα σου, αυτό θα ανακλάσει αυτό το μίσος με πόνους, τραυματισμούς και ασθένειες, Εάν το αγαπάς και του φέρεσαι με στοργή, αυτή σου η στάση θα καθρεφτίζεται σε αυτό με τη μορφή υγείας, ζωντάνιας και δύναμης.

Να εκτιμάς και να θαυμάζεις αυτό το έργο τέχνης –το φυσικό σου όχημα. Δίχως να χρειάζεται να κάνεις τίποτε επιπλέον λειτουργεί ο εγκέφαλος σου, αντλεί η καρδιά σου, σε καθαρίζουν και σε θρέφουν τα όργανα σου, χωνεύει το στομάχι σου, αναπνέει το δέρμα σου και ένα εκατομμύριο άλλες λειτουργίες λαμβάνουν χώρα κατά εκπληκτικό και πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το σώμα σου σου δίνει τη δυνατότητα να μιλάς, να σκέφτεσαι, να τραγουδάς, να κινείσαι, να εκφράζεσαι και να χαίρεσαι πλήρως την παραμονή σου στη γήινο επίπεδο. Αποτελεί ένα υπέροχο και τέλειο όργανο για την ανάπτυξη της ψυχής σου και θα πρέπει να χαίρει αγάπης, εκτίμησης και απόλαυσης από την πλευρά σου. Να είσαι ευγνώμων για όλα τα υπέροχα πράγματα που σου προσφέρει ο φυσικός σου εαυτός. Είναι ένα μοναδικό όργανο που επιτρέπει την ανάπτυξη της ψυχής σου και καθρεπτίζει τις αποφάσεις σου, για να μπορείς να βλέπεις με ακρίβεια, να νιώθεις και να βιώνεις τι εκδηλώνεις ανά πάσα στιγμή.

Το σώμα σου είναι το ιδανικό μέσο για να εκφράζει τη δύναμη της φαντασίας σου. Όταν μετά το θάνατο θα είσαι δίχως σώμα, δεν θα έχεις τη δυνατότητα- όπως εσφαλμένα πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι-, να ξεφύγεις από αυτά τα μαθήματα που αφορούν την ανάπτυξη. Αυτή η κατάσταση θα σου παρέχει απλώς ένα διάλειμμα μέχρι να ξανασυγκεντρώσεις αρκετή ενέργεια και να είσαι έτοιμος να μπεις εκ νέου στην φυσική αρένα, να πάρεις μια νέα ανθρώπινη μορφή και να συνεχίσεις να μαθαίνεις, με ποιο τρόπο μπορείς να φτάσεις στη δημιουργική μαεστρία.

Δεν μπορείς να ανέλθεις σε υψηλότερα συνειδησιακά επίπεδα, πριν να κατακτήσεις την εσώτερη ειρήνη/ γαλήνη εντός του φυσικού σου σώματος.Το σώμα σου είναι ο καλύτερος σου δάσκαλος, καθώς αντικατοπρίζει ακριβώς το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να προσπαθείς να γίνεις ένα τέλειο δείγμα υγείας και ομορφιάς –προ πάντων όχι με βάση τα μέτρα και σταθμά των άλλων ανθρώπων. Αντ’ αυτού αναγνώρισε πως στα μάτια του Θεού είσαι ήδη τέλειος και αγάπησε το θεϊκό σου ναό πλήρως και δίχως όρους.


Παράδειγμα: Η Σόνια αναφέρει το παράδειγμα του Φρεντ, ο οποίος επί πολλά χρόνια δεν φρόντιζε το σώμα του. Πραγματικά σαν ενήλικας έπαιρνε συνήθως αποφάσεις οι οποίες έβλαπταν το σώμα του. Κάπνιζε, έπινε πολύ, εργαζόταν υπερβολικά, σπάνια έκανε διακοπές ή διαλείμματα και η διατροφή του ήταν άσχημη. Η κατάσταση συνεχιζόταν κατ΄αυτό τον τρόπο μέχρι το 59ο έτος της ηλικίας του. Τότε έπαθε μια μέρα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στη δουλειά. Ευτυχώς ένας από τους συναδέλφους του πρόσεξε τι γινόταν και τον πήγε άμεσα στο νοσοκομείο. Έτσι δεν του έμειναν μόνιμα προβλήματα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Φρεντ σοκαρίστηκε τόσο από το επεισόδιο και ήταν τόση η έκπληξη και η ευγνωμοσύνη του που οδήγησαν στη σωτηρία του που βίωση μια στιγμή φώτισης. Καθώς γλίτωσε ορκίστηκε να αλλάξει το στιλ της ζωής του και να αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφερόταν στο σώμα του.

Σταμάτησε το κάπνισμα και το ποτό και έπαψε να «ρίχνει» τα πάντα μέσα στο στομάχι του με υπερβολή. Άρχισε να γυμνάζεται και αποφάσισε να μην εργάζεται πλέον τα Σαββατοκύριακα. Ξαφνικά άρχισε να αγαπά τη ζωή και το γεγονός πως ανέπνεε ακόμη- και ήθελε να συνεχίσει να ζει μέσα σε ένα όχημα που να λειτουργεί καλά. Παράτησε την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά όχι από φόβο ή εξαιτίας των προειδοποιήσεων των γιατρών, αλλά πολύ περισσότερο επειδή πήρε την απόφαση να είναι καλός με τον εαυτό του από ευγνωμοσύνη που δεν πέθανε από το εγκεφαλικό, αλλά και δεν έμεινε ανάπηρος.

Όπως είχε πει δεν του φάνηκε καθόλου δύσκολο. «Στο διάστημα που έμεινα αναίσθητος είχα μία συνομιλία με το Θεό», εξηγεί ο Φρεντ. «Με ρώτησε εάν ήθελα να ζήσω και απάντησα «ναι φυσικά» και Τον άκουσα να απαντά: «Τότε απέδειξε το με το να είσαι καλός στο σώμα σου». Αυτό ήταν που έπρεπε να ακούσω. Σήμερα είμαι ένας άλλος άνθρωπος –υγιής και ευτυχισμένος επιπλέον».


Μη λες ποτέ άσχημες κουβέντες για το σώμα σου. Μην το χαρακτηρίζεις χοντρό, αργό, άσχημο, παλιό, γερασμένο, ρυτιδιασμένο, πολύ ψηλό ή πολύ κοντό, φαλακρό ή αδύνατο. Αγάπα το σώμα σου έτσι όπως είναι και να χαίρεσαι που σε υπηρετεί μα αγάπη. Αρχίνα να γνωρίζεις το σώμα σου, διότι ο κάθε ένας έχει τις δικές του ανάγκες ισορροπίας και υγείας. Ποιες είναι οι δικές σου? Να φροντίζεις το σώμα σου και να ακούς αυτά που χρειάζεται για να παραμείνει σε ισορροπία. Να προσέχεις επιπλέον τι ρίχνεις μέσα σε αυτό το εκπληκτικό όργανο της ζωής. Είναι καλό για σένα? Ή μήπως σε βλάπτει? Το να γνωρίζεις τις απαντήσεις αποτελεί μια αντανάκλαση της αγάπης.

Όμως δεν έχεις μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και ένα ψυχικό (πνευματικό) και ένα συναισθηματικό, που επίσης χρειάζονται τη φροντίδα σου. Οι θετικές σκέψεις, ο αυτοσεβασμός, η αγάπη για τον εαυτό και η ευγνωμοσύνη αποτελούν τα καύσιμα για το πνευματικό σου σώμα, ενώ τα κοπλιμέντα, το γέλιο, ο χρόνος χαλάρωσης και η κοινωνική συντροφιά θρέφουν το συναισθηματικό σου σώμα.

Να λες στον εαυτό σου κάθε φορά που κοιτάς στον καθρέφτη «Σε αγαπώ». Να μη λες ποτέ πως μισείς τον εαυτό σου και να μη χρησιμοποιείς αυτό τον όρο σε σχέση με το σώμα σου καθώς αυτό αποτελεί ένα θεϊκό ένδυμα του φωτός. Μπορεί να πάρει οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείς εσύ. Είναι δεκτικό, ανθεκτικό, διαλλακτικό και απόλυτα ειλικρινές. Αυτό θα προσαρμοστεί στην εικόνα που έχεις μέσα σου γι΄αυτό –όχι αμέσως, αλλά αρκετά σύντομα. Για να μετατρέψεις το φυσικό σου εαυτό με φυσικό τρόπο σε ένα δοχείο που σου αρέσει –δίχως εγχειρήσεις ομορφιάς, δίχως λιποαναρροφήσεις ή άλλες ακραίες «βελτιώσεις»- άσε να κυλίσει θαυμασμός και εκτίμηση προς το σώμα σου, διατήρησε σταθερά την εικόνα που κουβαλάς μέσα στην καρδιά σου και συμπεριφέρσου κατά ένα τρόπο που να υποστηρίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να αγαπάς το ιερό σου όχημα και αυτό θα σου ανταποδώσει αυτή την αγάπη στο χιλιαπλάσιο.

Μια τελευταία σημείωση: Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφερθούμε σε χρόνιες ασθένειες, κακή διάπλαση του σώματος, εκ γενετής ασθένειες και αναπηρίες και να υπενθυμίσουμε με ποιο τρόπο μπορείς να αγαπάς το σώμα σου παρά την ύπαρξη αυτών των προκλήσεων. Όπως ήδη έχουμε πει το γήινο επίπεδο αποτελεί τη μεγαλύτερη αρένα πνευματικής ανάπτυξης της ψυχής σου. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με ένα σωματικό πρόβλημα, αυτό σαν γεγονός αποτελεί για την ψυχή μια ευκαιρία να αναπτυχθεί κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Μπορεί να αποτελεί μια ευκαιρία για να μάθεις να αφήνεις τον έλεγχο και να αναπτυχθείς περεταίρω σε άλλα επίπεδα. Ορισμένες φορές το νόημα μιας ασθένειας ή μιας αναπηρίας δεν αφορά την ανάπτυξη του ίδιου του ατόμου που πάσχει αλλά εξυπηρετεί την ενίσχυση των θεϊκών ποιοτήτων των ανθρώπων που έχουν σχέση με τον πάσχοντα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την απόφαση της συγκεκριμένης ψυχής να βοηθήσει άλλους. Ή ακόμη ο λόγος για τη συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να είναι το να μάθει το άτομο αυτό να δέχεται αγάπη από άλλους.

Όποιο και να είναι το συγκεκριμένο μάθημα σε σχέση με μια βλάβη, αναπηρία ή χρόνια και απαίσια ασθένεια – σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα εργαλείο μάθησης που επιλέχθηκε από τον Ανώτερο Εαυτό για να υποστηρίξει την εργασία ζωής του. Σεβάσου αυτή την απόφαση και μάθε μέσα από αυτή δίχως να κρίνεις.

Κατά τη φροντίδα των τριών σου σωμάτων – το ψυχικό/πνευματικό, το συναισθηματικό και το φυσικό- είναι η αγάπη το καλύτερο φάρμακο. Να μεταχειρίζεσαι το σώμα σου με τρυφερότητα, -δώσε του ότι χρειάζεται και είναι καλό γι΄αυτό. Να μιλάς στο σώμα σου, αλλά και να αναφέρεσαι σε αυτό με σεβασμό. Να φέρεις το σώμα σου με την απαιτούμενη περηφάνεια ως το δικό σου προσωπικό μανδύα του θεϊκού.

Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μάθημα αυτό.


• Εάν μιλάς επικριτικά για το σώμα σου ή του λες «σε μισώ», Εάν το βλάπτεις με δηλητηριώδεις ουσίες ή δεν φροντίζεις για τις βασικές του ανάγκες ή το υπερφορτώνεις… τότε σε αυτό το μάθημα είσαι ένας αρχάριος μαθητής

• Εάν προσπαθείς να αποδεχτείς τη φυσική σου μορφή, Εάν ευκαιριακά προσέχεις τι τρώς ή πίνεις και σκέπτεσαι να αρχίσεις να κινείσαι περισσότερο και να χαρίζεις στον εαυτό σου περισσότερα διαλείμματα ησυχίας, μολονότι δεν το κάνεις ακόμη στην πράξη, ή Εάν πρόσεξες πως η διατροφή σου επιδρά στη διάθεση σου… τότε είσαι ένας προχωρημένος μαθητής (μαθητευόμενος)

• Εάν συνειδητά φροντίζεις την καλή υγεία του σώματος σου, Εάν σκέπτεσαι για το σώμα σου με αγάπη και αποδέχεσαι με ευγνωμοσύνη την εκτίμηση και τα κοπλιμέντα των άλλων, Εάν προσπαθείς να δημιουργήσεις μια θετική ατμόσφαιρα όπου και να βρίσκεσαι ή Εάν αποφεύγεις να συγκρίνεις την όψη σου με αυτή των άλλων και είσαι απλώς ευγνώμων που μπορείς να χαρακτηρίσεις Δικό σου το μοναδικό αυτό όχημα… τότε είσαι ένας φοιτητής.

• Εάν ευλογείς συχνά το σώμα σου, ακούς τα μηνύματα του, αισθάνεσαι καλά μέσα στο δέρμα σου και καθημερινά παίρνεις υγιείς και γεμάτες φροντίδα αποφάσεις για το φυσικό σου Εαυτό… τότε είσαι σε καλό δρόμο για τη μαεστρία του μαθήματος.


Εάν είσαι ένας αρχάριος μαθητής:
  • • Δώσε προσοχή στο σώμα σου και στο πως αυτό αντιδρά στις τροφές και τα ποτά που λαμβάνεις, όπως και στο πως αντιδρά στις σκέψεις και τις πράξεις σου
  • • Σημείωσε τις παρατηρήσεις σου
  • • Να λες συχνά στο γήινο Εαυτό σου «Σε αγαπάω»
  • • Τοποθέτησε σημειώματα με εκφράσεις αγάπης σε κάθε καθρέφτη του σπιτιού σου και σε κάθε άλλη επιφάνεια που μπορείς να καθρεφτιστείς
  • • Να μη λες ποτέ μια μη φιλική λέξη για το φυσικό σου σώμα και ειδικά ποτέ «εγώ μισώ…». Αν παρ’ όλ’ αυτά σου συμβεί πες δυνατά «διαγραφή, διαγραφή»
  • • Να παίρνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το «ελεύθερο» να ξεκουραστείς, να ησυχάσεις, να διαλογιστείς, να πας περίπατο και να χαλαρώσεις.

Εάν είσαι μαθητευόμενος σε αυτό το μάθημα:
  • • Φρόντισε να κινείσαι (αθλήσαι /γυμνάζεσαι) τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα
  • • Να τρέφεσαι υγιεινά
  • • Να πίνεις περισσότερο νερό
  • • Παράτησε τις αρνητικές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το υπερβολικό πιοτό, και τρώγε λιγότερο κρέας και ζάχαρη
  • • Να επαινείς τον εαυτό σου καθημερινά και φωναχτά

Εάν είσαι ένας φοιτητής:
  • • Να ξεκινάς καθημερινά την ημέρα σου με μερικές βαθιές αναπνοές και μαλακές διατάσεις και να λες καθημερινά στο σώμα σου πόσο ευγνώμων είσαι που σε υπηρετεί ακούραστα.
  • • Να καλομαθαίνεις το φυσικό σου σώμα τακτικά σαν σημάδι της αγάπης σου π.χ. με ένα μασάζ, ένα ζεστό πολυτελές μπάνιο ή ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σου τσάι. Πες φωναχτά στον εαυτό σου πως αυτή τη στιγμή καλομαθαίνεις το φυσικό σου σώμα.
  • • Να μιλάς φιλικά για τη θεϊκή σου μορφή τόσο με τον εαυτό σου όσο και με άλλους, κάθε φορά που το σώμα αποτελεί το θέμα της συζήτησης.
  • • Πρόσεξε με ποιο τρόπο επιδρά το περιβάλλον στο σώμα σου και με σεβασμό στον εαυτό σου απομακρύνσου το δυνατόν γρηγορότερα από στρεσογόνα και αρνητικά περιβάλλοντα.

Εάν είσαι στο δρόμο προς την κατάκτηση της μαεστρίας σε αυτό το μάθημα:
  • • Πρόσεξε ποιες δραστηριότητες αγαπά το σώμα σου και εξάσκησε τες τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, είτε αυτό είναι ο χορός, είτε ο μεσημεριανός ύπνος, είτε οι διατάσσεις, το περπάτημα, η συντροφιά αγαπημένων ανθρώπων, η καλή μουσική ή ένα άνετο γεύμα.
  • • Πρόσεχε τη διατροφή σου και να λαμβάνεις μόνο γεύματα και ποτά που σου χαρίζουν ευχαρίστηση
  • • Να τρως και να πίνεις μικρότερες μερίδες για να μην υπερφορτώνεις τα όργανα σου
  • • Να προσεύχεσαι, να διαλογίζεσαι και να σκέφτεσαι το θαυμαστό του σώματος σου και το πώς αυτό καθημερινά σε υπηρετεί και να το ευχαριστείς συχνά μεγαλοφώνως.

Το μάθημα ψυχής:  
Το σώμα σου είναι ιερό

Εργασία ψυχής: 
Να ζεις με περηφάνια και ευγνωμοσύνη 
εντός του γήινου μανδύα του θεϊκού


από το βιβλίο της Sonia Choquette (Aufgaben der Seele)


ΠΗΓΗ: Το σώμα σου είναι ιερό http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/11/blog-post_6326.html#ixzz1eo7EIiCC

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...