Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

DAVID SHRIGLEY..."DO YOUR BEST (WORST).


David Shrigley


Ο David Shrigley, είναι ένας καλλιτέχνης από την Σκοτία της Μεγάλης Βρετανίας, γνωστός για τα 'πρόχειρα' και βιαστικά σκίτσα του, τα οποία θυμίζουν μια γρήγορη αποτύπωση οποιασδήποτε τρελής ιδέας του, χωρίς να φαίνεται να προσπαθεί να την ομορφύνει και να της δώσει κάποιο πολυτελές και φλύαρο ύφος.



Εκεί ακριβώς κρύβεται και όλη η μαγεία της δουλειάς του. Με πανέξυπνες ατάκες που πολλές φορές φτάνουν στα όρια της προσβολής, χρησιμοποιεί το χιούμορ για να σχολιάσει καθημερινές σκέψεις και πράγματα που υπάρχουν μέσα στο κεφάλι του καθένα τριγύρω μας αλλά και απορίες και προβληματισμούς που δεν θα τολμούσαμε να εκφράσουμε ποτέ.

David Shrigley


David Shrigley

Η απογοήτευση και το κυνικό ύφος μπερδεύονται με καυστικά αστεία και σχόλια για οτιδήποτε νέο και καθημερινό, μέσα από μία από τις πιο ιδιόμορφες ματιές που προσωπικά έχω συναντήσει σε τέτοιου είδους εικονογραφήσεις. Οι χαρακτήρες του είναι σχεδόν μονότονοι και επαναλαμβανόμενοι αλλά πάντοτε πολύ χαρακτηριστικοί και αναγνωρίσιμοι. Γρήγορες γραμμές στο χαρτί σε μια εμφανή εξάρτηση για μουντζούρες και απροσεξίες όπου η προχειρότητα φαίνεται να είναι το δυσκολότερο και πιο μελετημένο στοιχείο. Αποτέλεσμα αυτού φυσικά και οι πολλές απομιμήσεις τις οποίες κάποιος εύκολα θα συναντήσει, με βασική τους έλλειψη την τέλεια χημεία μεταξύ των δύο κύριων συστατικών της δουλειάς του Shrigley: Το κείμενο και το σκίτσο.
David Shrigley

Η πρώτη μου επαφή με την δουλειά του David Shrigley, έγινε σε ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Bradford αρκετά χρόνια πριν. Η διαφορετικότητα του ύφους του ήταν τόσο άμεση και εύκολη να την δεχτεί οποιοσδήποτε που ειλικρινά μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Οι σκηνές σχεδόν σκληρές σε πολλά σημεία του 7λεπτου αυτού φιλμ που τελικά σου αφήνει μια γλυκιά γεύση απόλυτης ευφυίας.

Και μετά από όλα αυτά, μια αισιοδοξία ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο πολύπλοκα όσο πίστευες μέχρι τώρα. Αρκεί να εφαρμόζεις μια φράση του Shrigley που έχω κολλημένη εδώ και κάποια χρόνια έξω από το σημειωματάριο μου:

'Do your best (worst)'
--
David Shrigley
---
David Shrigley

Για όσους έχουν την τύχη να βρεθούν στο Λονδίνο από τον Φεβρουάριο μέχρι τα τέλη Μαΐου, η Hayward Gallery φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση του δημιουργού προσπαθώντας να καλύψει πολλά περισσότερα από τα σκίτσα του, όπως φωτογραφίες, βιβλία, αγάλματα, ζωγραφική και μουσική, όπως επίσης και νέα δουλειά του και εγκαταστάσεις σχεδιασμένες για τον συγκεκριμένο χώρο.

ΠΗΓΗ..lifo team

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...