Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ



 
Ένα νέο «προηγμένο υπερηχητικό όπλο» δοκίμασαν οι ΗΠΑ, πριν από μερικές ημέρες, το οποίο, σύμφωνα με το πεντάγωνο, μπορεί να ταξιδεύει πέντε φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

 
Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Χαβάη και έφτασε στο στόχο του, σε μία ατόλη του Ειρηνικού, διανύοντας 3.700 χλμ σε λιγότερο από μισή ώρα.

Το προηγμένο υπερηχητικό όπλο των ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος των ΗΠΑ για την κατασκευή νέων υψηλής ταχύτητας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. ‘Όπως αναφέρει το BBC, στόχος είναι να αποκτήσει ο αμερικανικός στρατός τη δυνατότητα να χτυπάει στόχους σε οποιοδήποτε σημείο της γης, μέσα σε μία ώρα.

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, το νέο όπλο έπιασε υπερηχητικές ταχύτητες πριν χτυπήσει την ατόλη Kwajalein στον Ειρηνικό, που ανήκει στις νήσους Μάρσαλ.  Με τον όρο υπερηχητικό, το Πεντάγωνο ορίζει ταχύτητες πέντε φορές μεγαλύτερες του ήχου, δηλαδή 6.000 χλμ την ώρα.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έδωσε ακριβείς πληροφορίες για την ταχύτητα του νέου όπλου, ωστόσο αναλυτές του Global Security.org επισημαίνουν πως στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός όπλου που μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 6.000 χλμ σε 35 λεπτά, με απόκλιση χτυπήματος τα 10 μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως το Πεντάγωνο ειχε δοκιμασει και στο παρελθόν ένα υπερηχητικό όπλο, τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο εκείνη η δοκιμή του υπερβομβαρδιστικού απέτυχε, καθώς συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...