Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ...ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


 
Οι ηγέτες των Αραβικών χωρών δεν έχουν καταλάβει ακόμα την πλήρη σημασία των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της. Στην έκθεση με τίτλο «Χρονιά της Επανάστασης: Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική» αναφέρεται ότι κάποιοι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να κρατηθούν στην εξουσία «σχεδόν με κάθε κόστος».



«Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις απέτυχαν να αναγνωρίσουν ότι τα πάντα έχουν αλλάξει» δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.

«Αλλά οι επίμονες προσπάθειες κυβερνήσεων να πραγματοποιήσουν επιφανειακές αλλαγές, να πάρουν πίσω τα κέρδη των διαδηλωτών ή να βιαιοπραγήσουν κατά των πολιτών τους σε σημείο υποταγής, προδίδει το γεγονός ότι για πολλές κυβερνήσεις, η επιβίωση του καθεστώτος παραμένει ο στόχος τους» προσθέτει.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι η δράση των διαδηλωτών κατάφερε με μεγαλύτερη επιτυχία να προκαλέσει αλλαγές στη χώρα, από ότι οι κινήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Προειδοποίησε, πάντως, ότι αναμένει πως φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερη καταστολή των διαδηλώσεων από Άραβες ηγέτες.

Η έκθεση χαρακτηρίζει τη στάση διεθνών οργανισμών, όπως η ΕΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος ως «ασυνεπή», λέγοντας ότι σε κάποιες χώρες τηρούν σκληρότερη στάση, σε σχέση με άλλες.

Η έκθεση επισημαίνει ότι τα οφέλη που υπήρξαν σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη μένουν ακόμα να παγιωθούν, ενώ τονίζει ότι στη Συρία, όπου χιλιάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, οι Αρχές κάνουν χρήση ακόμα σκληρότερων τακτικών για να διατηρήσουν την εξουσία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...