Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ MADE IN TURKIE



Στις ξένες αγορές το ελληνικού τύπου γιαούρτι έχει δημιουργήσει το δικό του ισχυρό όνομα. Πολλές από τις γαλακτοβιομηχανίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ παράγουν το δικό τους «greek style» γιαούρτι, που δεν είναι τίποτε άλλο από το δικό μας στραγγιστό.




Αν και μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι εδραιωμένες και άκρως ανταγωνιστικές, μία από αυτές που έχουν σημαντική θέση είναι η Chobani (Τσομπάνης). Όσο κι αν το όνομα είναι ελληνικό, ο ιδιοκτήτης της είναι ο Χαμντί Ουλούκαγια, Τούρκος στην καταγωγή.

Έχοντας πάρει δάνειο από αμερικανική τράπεζα, δημιούργησε την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε από τα βόρεια της πολιτείες της Νέας Υόρκης και σιγά – σιγά κερδίζει τη θέση της στην αμερικανική αγορά. Αυτήν την στιγμή και μετά από πέντε χρόνια στην αγορά, ο τζίρος της φτάνει τα 700 εκατομμύρια δολάρια και δίνει δουλειά σε 1.000 εργαζομένους.

Σε ποσοστό της αγοράς των ΗΠΑ, η Chοbani κατέχει το 53% στον τομέα του ελληνικού τύπου γιαουρτιού.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ανακαλύψουν οι πολιτικοί μας τα πλήρη συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, δίνοντας ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και σε παραγωγικούς τομείς όπως η κτηνοτροφία, μειώνοντας και τις εισαγωγές μας.



defence-point

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...