Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

Λαζάνια με κιμά

Λαζάνια με κιμά


Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό λαζάνια
Ελαιόλαδο για άλειμα
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
100 ml κόκκινο κρασί
5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 αβγά
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
Για τη σάλτσα
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, έως ότου ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την παρμεζάνα, το κασέρι, τα αβγά, χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά όχι όμως να βράσουν τελείως.
Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση στο καθένα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε κάθε λαζάνι σε ρολό, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας το κλείσιμο να είναι προς τα κάτω και τα περιχύνουμε με τον ζωμό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σερβίρουμε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
ΠΗΓΗ: sidagi.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...