Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΕΣ.


Σκοτώνουν ελέφαντες για να πάρουν τους χαυλιόδοντες 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες από το «έργο» λαθροθήρων στο Καμερούν

Οι εικόνες αυτές φανερώνουν την έκταση που έχει λάβει η σφαγή ελεφάντων στο Καμερούν. Τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός των ελεφάντων στο κέντρο προστασίας Bouba N'Djida έχει σφαγιαστεί, καθώς οι αρχές αδυνατούν να ελέγξουν το φαινόμενο της λαθροθηρίας, ανέφερε το World Wide Fund for Nature (WWF).

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες σφαγές που έχουν κάνει λαθροθήρες από το Τσαντ και το Σουδάν τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 200 ελέφαντες για να πάρουν τους χαυλιόδοντές τους. 

«Οι λαθροθήρες συνεχίζουν ανενόχλητοι το “έργο” τους» δήλωσε η εκπρόσωπος του WWF στην περιοχή Natasha Kofoworola Quist.



Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 20 νεκροί ελέφαντες, πρόσθεσε η ίδια.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναθέσει σε ειδικές ομάδες τον εντοπισμό των λαθροθήρων, αλλά όπως υποστηρίζει το WWF ο αριθμός τους δεν είναι αρκετός για να τους αντιμετωπίσει. Μάλιστα σε μία περίπτωση ένας φρουρός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκειας σύγκρουσης με τους λαθροθήρες.



Το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (International Fund for Animal Welfare -IFAW) ανέφερε ότι ο ακριβής αριθμός του πληθυσμού των ελεφάντων δεν είναι γνωστός, αλλά το 2007 είχε εκτιμηθεί ότι ήταν μόλις 1.000-5.000!





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...