Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΑΝΤΣΗ



  Ο χαμός της συμπατριώτισσάς  μας Νίκης Τάντση, η οποία τόσο με τη ζωή όσο και με το έργο της ήταν πάντα κοντά στην κοινωνία μας και στους προβληματισμούς της, μας λυπεί βαθύτατα. Ήταν πάντα δίπλα στους συνανθρώπους και τους μαθητές της, με το περίσσεμα της αγάπη της, αλλά και κοντά στους χιλιάδες αναγνώστες της με την υπέροχη, ευαίσθητη αλλά και χαρούμενη «πένα» της.   
  
  Την αγαπημένη Νίκη Τάντση θα την θυμόμαστε πάντα ως μία σημαντικότατη προσωπικότητα του τόπου μας και του πολιτισμού.  Με το σπουδαίο συγγραφικό έργο της συνέβαλλε στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, των κοινωνικών προβλημάτων, της καθημερινότητας, των ανθρώπινων αδυναμιών, της χαράς και του γέλιου και πάνω από όλα της αγάπης.
  Μέσα στην καρδιά μας, θα μείνουν ανεξίτηλα πολλά από τα υπέροχα λόγια της, μεταξύ των οποίων: «η ζωή έχει συχνά πικρό, μα κάποτε γλυκό σαν μέλι κύκλο».
  Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους  της  και στους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες της.                             Αγαπητή μας Νίκη , καλό ταξίδι.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ


Η Νίκη Τάντση γεννήθηκε το 1941 στην Αριδαία Πέλλας. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με οχτώ αδέλφια. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία των νομών Δράμας και Πέλλας. Ηταν  συνταξιούχος και ζούσε στην πόλη που γεννήθηκε, με τον άντρα της Γιάννη Νέμτση, επίσης συνταξιούχο δάσκαλο. Έχει δύο παιδιά. Είναι μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας. Το βιβλίο της "Επτά θανάσιμες πεθερές" αποτέλεσε το πρωταρχικό υλικό της ομώνυμης σειράς στην ελληνική τηλεόραση.  

1 σχόλια :

Καλο ταξιδι!
Συλλυπητήρια στην οικογένεια

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...