Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.


Φωτογραφίες της Ασμά αλ Άσαντ, του «Ρόδου της Ερήμου»

Πριν ο άνδρας της απαντήσει στις ειρηνικές εξεγέρσεις με ανηλεείς σφαγές, πριν η Συρία μπει στο δρόμο του εμφυλίου πολέμου, δυτικοί ρεπόρτερ χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «κομψή» και «ευφυής» για να περιγράψουν την Ασμά Αλ Άσαντ, την «πρώτη κυρία» της αιματοκυλισμένης πλέον Συρίας. 

Το προφίλ στη Vogue της βρετανικής καταγωγής με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση γυναίκας, που γράφτηκε πριν την εξέγερση και είχε τίτλο «Ένα ρόδο στην έρημο» περιέγραφε μία λυγερή 36χρονη που οδηγούσε η ίδια το SUV της, φορούσε παπούτσια Christian Louboutin και είχε ένα «δημοκρατικό» νοικοκυριό με τα τρία μικρά παιδιά να αποφασίζουν μόνα τους για υα έπιπλα και την τοποθέτησή τους στο σπίτι. 

Άνθρωποι του περιβάλλοντός της λένε πως στάθηκε στο πλάι του συντρόφου της. Ή καλύτερη στο πλάι των παιδιών της, την ώρα που συνέβαιναν πράγματα που συγκλονίζουν τη χώρα της, τους ανθρώπους της, ακόμα και τη γενέτειρά της που τυχαίνει να είναι η Χομς, το «σημείο μηδέν» στην προσπάθεια του συζύγου της να καταστείλει την εξέγερση. 

Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι σπάνιες. Τον Ιανουάριο εθεάθη σε μία εκδήλωση κρατώντας από το χέρι έναν από τους γιους της και την κόρη της. Στα τέλη Φεβρουαρίου εμφανίστηκε για να ψηφίσει για το νέο Σύνταγμα της χώρας. 

Πριν το ξέσπασμα της εξέγερσης, η Ασμά ήταν μία από τις πολύ λίγες γυναίκες στον κόσμο που είχαν πετύχει κάτι σχεδόν πρωτοφανές στη σύγχρονη αραβική ιστορία: αναδύθηκαν από τη σκιά και έγιναν η δύναμη πίσω- ή δίπλα ή μπροστά- από το θρόνο. 

Μία εξ αυτών ήταν η Σουζάν Μουμπάρακ, σύζυγος του Αιγύπτιου ηγέτη. Μία άλλη ήταν η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. 
Δίπλα τους και η Ασμά . Καμία γυναίκα με το επώνυμο Άσαντ δεν είχε ποτέ πριν δημόσιο προφίλ, ούτε καν η μητέρα του Σύρου προέδρου ή η αδελφή του που λέγεται πως είναι από τις ισχυρότερες αλλά και πιο αδίστακτες γυναίκες της οικογένειας. 















3 σχόλια :

Αυτό ειναι που λένε:εδώ ο κόσμος καιγεται και οι πολιτικοί...χτενίζονται.

Δε διαφωνώ με τον προλαλήσαντα, αλλά οφείλουμε να τονίσουμε το πόσο κομψή με υπέροχο ντύσιμο και ακόμη πιο υπέροχο σώμα είναι. Έχει κάνει τρία παιδιά και η γυναίκα έχει κορμάρα! Έλεος!!!!

ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ..ΤΑ ΣΙΚ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...