Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ 2012


Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα γιόρτασαν και φέτος οι Πρόμαχοι την ανάσταση του Κυρίου.


 Μετά από μια εβδομάδα με άστατο και βροχερό καιρό ,τελικά ο ουρανός καθάρισε και όλο το χωριό βγήκε στην κεντρική πλατεία και κατέκλυσε τον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και ο πολύς κόσμος γέμισε όλο τον περίγυρο χώρο της εκκλησίας.
Όλοι οι κάτοικοι με τις οικογένειές τους ,κρατώντας ο καθένας τη λαμπάδα του ,περίμενε υπομονετικά το μεγάλο μήνυμα της Ανάστασης.Στις 12 παρά 15 ο ιερέας και οι ψάλτες ,ακολουθούμενοι από το πλήθος βγήκαν έξω από το ναό στην ειδική εξέδρα για να ψάλλουν το "Χριστός Ανέστη".
Δώδεκα η ώρα και ο πάτερ-Γιώργος δίνει το σύνθημα για το "Χριστός Ανέστη".



Τότε γίνεται κάτι που δεν είχε ξαναγίνει άλλη φορά στο χωριό.Ένας καταιγισμός πολύχρωμων πυροτεχνημάτων γεμίζει τον ουρανό δίνοντας το μήνυμα της νίκης του Χριστού επί του θανάτου.Δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια υψώνονται φωτίζοντας την περιοχή.Τα μικρά παιδιά ,αλλά και οι μεγάλοι παρακολουθούν εκστατικά το όλο σκηνικό.Τα αυτοσχέδια γυριστά καιόμενα σύρματα δίνουν μια στροβιλιστική εικόνα.Όλοι μαζί ψάλλουν.Δίνουν φιλιά αγάπης και ανταλλάσσουν ευχές.


Μετά από αρκετή ώρα και αφού τελείωσε η τελετή της Ανάστασης αναχωρούν ,άλλοι για τα σπίτια τους και άλλοι μπαίνουν στο ναό για να κοινωνήσουν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα δράσης των νέων του χωριού που μέσα από το διαδίκτυο (https://www.facebook.com/groups/260656147357796/  δραστηριοποιήθηκαν και οργάνωσαν την άκρως εντυπωσιακή και φαντασμαγορική εκδήλωση.









2 σχόλια :

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΓΙΑ ΑΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ .

an sas parh xamparh hkyvernhsh oth kanete tetia ejoda ta sas valh kai alloaratsh xronia polla kai mpravo sta paidia kai toys diorganotes apodijan oti mporoyn na kanoyn polla xoris toys arxontes poy mas voyliajan tosa xronia

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...