Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Magnify Image
Δεν μπόρεσε κανείς να παραμείνει εκεί μέσα πάνω από 45 λεπτά 
Όσοι έχουν βαρεθεί την ένταση και τη βαβούρα της πόλης, ένα είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν. Μπορεί να βρίσκεται σε άλλη Ήπειρο αλλά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς καθώς θεωρείται το πιο καλά ηχομονωμένο μέρος του κόσμου.


Η Orfield Laboratories στη νότια Minneapolis των ΗΠΑ, κατασκεύασε ένα θάλαμο, ο οποίος απορροφάει το 99,9% των ήχων. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος έχει καταφέρει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες από το 2004, με τον τίτλο του πιο ήσυχου μέρους του πλανήτη.

Ένα ιδιαίτερο και παράλληλα αλλόκοτο χαρακτηριστικό του χώρου είναι πως κανένας άνθρωπος δεν μπόρεσε να αντέξει εκεί μέσα πάνω από 45 λεπτά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η απόλυτη ησυχία προκαλεί παραισθήσεις κι έτσι οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση της δυσφορίας μέσα στο δωμάτιο αυτό.

Magnify Image

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας, Steven Orfield, αναφέρει: «Όταν επικρατεί ησυχία τα αυτιά προσαρμόζονται. Όσο πιο ήσυχο το δωμάτιο τόσο περισσότερα ακούς. Θα ακούς την καρδιά σου να χτυπά, τους πνεύμονές σου, το στομάχι σου. Στον αντιηχητικό θάλαμο γίνεσαι ο ήχος».

Σημειώνεται πως διάφοροι κατασκευαστές συνεργάζονται με την εταιρεία ώστε να δοκιμάζουν τα προϊόντα τους. Η Harley Davinson χρησιμοποιεί το χώρο για να καταφέρει μείωση του θορύβου των μηχανών της χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο χαρακτηριστικός ήχος των δίκυκλων οχημάτων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...