Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΞΙΑΣ 1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ!!! (VIDEO)

15
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχειο τόσο στην Κρήτη που υπερβαίνει τρεις φορές τουλάχιστον το χρέος της χώρας από τα δυο μνημόνια.


Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στο Ράδιο9,84 και τους Γιώργο Σαχίνη και Χρήστο Κώνστα.

Παράλληλα, ο κ. Φώσκολος αποκάλυψε ότι στη διημερίδα του Τεχνικού επιμελητηρίου θα παρουσιάσει νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία περί ύπαρξης υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί γνώστες και μη, έπειτα και από την έρευνα του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα.

Μάλιστα την έρευνα ακολούθησε επερώτηση στη Βουλή για το αν πραγματικά υπάρχουν κοιτάσματα στην περιοχή και αν ναι για ποιο λόγο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. 

Πάντως το θέμα, εμπεριέχει πολλά ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές μας φέρονται να έχουν περιλάβει στην λίστα των μελλοντικών αιτημάτων τους -πέρα από το περιβόητο «αγγλικό δίκαιο»- την δυνατότητα εκχώρησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια.

Δηλαδή η χώρα μας φέρεται ότι προτίθεται να δώσει ως… αντιπαροχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ!

Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ.

Δείτε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ από παλιότερη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα:





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...