Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Ο ΤΥΦΛΟΣ ΨΑΡΑΣ" ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.


Caravan Project: Δυο σπουδαία ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής στο Exile Room


Το Exile Room φιλοξενεί τους Στρατή Βογιατζή και Θέκλα Μαλάμου, δημιουργούς του Caravan Project, το οποίο "υφαίνουν" ταξιδεύοντας την Ελλάδα και συναντώντας ιδιαίτερους ανθρώπους...
Το Caravan Project είναι το κινηματογραφικό οδοιπορικό δυο ανεξάρτητων δημιουργών, του Στρατή Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα προς αναζήτησηΥπέροχων Ανθρώπων σε καιρούς τεράτων.


Από αυτό το project προέκυψε και το ντοκιμαντέρ "Ο Τυφλός Ψαράς", το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης ελληνικής παραγωγής κάτω των 45’, στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται την Τετάρτη 30/5 στις 9μμ στον χώρο προβολών Exile Room, ενώ θα ακολουθήσει και η προβολή ενός άλλου ντοκιμαντέρ που επίσης εντάσσεται στο Caravan Project, με τίτλο "Ο Καραβομαραγκός Παπόριας". 
Πιάνοντας κουβέντα με τους περαστικούς, ξετρυπώνουν σπάνια παραδείγματα όμορφης ζωής σε απόμακρες ελληνικές γεωγραφίες που ποτέ δεν θα δείτε στα ειδησεογραφικά παράθυρα.

____________
Ο τυφλός ψαράς

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κυρ Γιάννης τους πρότεινε να πάνε μια βαρκάδα. 
Ζώντας μια αόρατη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Χίου, έχασε σε μικρή ηλικία τα μάτια και το χέρι του, όχι όμως και το κουράγιο του.
Έχοντας χαρτογραφήσει το γιαλό στις απέραντες εκτάσεις του μυαλού του, συνεχίζει να ψαρεύει ακάθεκτος σαν να μην τράκαρε ποτέ με την αδέσποτη νάρκη των παιδικών του χρόνων.



Ο Καραβομαραγκός Παπόριας

Exile Room

Κάτοχος μιας σπάνιας τέχνης που μεταμορφώνει τα δέντρα σε καράβια, ο καραβομαραγκός Παπόριας είναι ένας από τους ελάχιστους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Ακολουθώντας τις προσταγές του ξύλου, γεφυρώνει στεριά και θάλασσα χρησιμοποιώντας μεθόδους που φτάνουν μέχρι τις αμμουδιές του Όμηρου. Αντίθετα με το Χιώτη ποιητή όμως, το δικό του έπος κινδυνεύει να εκλείψει αφού κανείς πια δεν νοιάζεται να το διατηρήσει...

Οι δύο δημιουργοί και το Exile Room σάς καλούν να μαζέψτε όλες τις ιστορίες Υπέροχων Ανθρώπων που έχετε συναντήσει ποτέ και να τις μοιραστείτε μαζί τους, στο Exile Room. Μετά την ολοκλήρωση κάθε ντοκιμαντέρ, ο Στρατής Βογιατζής και η Θέκλα Μαλάμου θα το φορτώνουν στα μπαγκάζια τους και θα το προβάλουν σε πλατείες και χωριά, σαν περιπλανώμενοι σινεματζήδες από το παρελθόν, αναζητώντας μόνοι τους το κοινό τους αντί να περιμένουν να τους βρει αυτό.

Exile Room: Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση Μετρό Μοναστηράκι (τηλ. 210 3223395) Η είσοδος είναι δωρεάν.


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...