Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ".


Το περιοδικό ΤΙΜΕ προειδοποιεί ότι η ζωή χωρίς τη Γερμανία θα είναι πιο δύσκολη

Να πουν οι Έλληνες ένα ευχαριστώ στη Γερμανία, προτρέπει σε άρθρο του στο περιοδικό ΤΙΜΕ ο γνωστός δημοσιογράφος Fareed Zakaria ο οποίος ξεκινά με τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα κάνει αναδιαρθρώσεις ή χρεοκοπίες στα μισά χρόνια από αυτά που πέρασαν από την ανεξαρτησία της το 1832. Με τη διαφορά, όπως γράφει, «ότι αυτή τη φορά υπάρχει μια χώρα, η Γερμανία, που προσφέρεται να τη γλυτώσει από τα μπερδέματα».

Ο Zakaria σημειώνει ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, έχει γίνει συμβατική σοφία να θεωρείται ο Γερμανός στενόμυαλος, φιλάργυρος και δογματικά προσκολλημένος στις πολιτικές της λιτότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης. «Όμως, η Γερμανία παίρνει τα χρήματα των φορολογουμένων της για να τα χρησιμοποιήσει για τη διάσωση μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, που είναι ένοχη για κακοδιαχείριση και οικονομικές απάτες και που έχει χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Σε αντάλλαγμα οι Γερμανοί αποκαλούνται Ναζί από εφημερίδες της Ελλάδας».

Παρακάτω, αφού επισημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι που βάζουν μακράν τα περισσότερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στέκεται στην ευκολία με την οποία περνάνε αυτές οι παχυλές ενισχύσεις από το γερμανικό κοινοβούλιο, ουσιαστικά χωρίς αντιπολίτευση.
«Η Ελλάδα και οι άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης είχαν λίγες επιλογές. Οι αγορές ήταν απρόθυμες να τους δανείσουν, κάτι που σημαίνει ότι τις προειδοποιούσαν ότι έπρεπε να βάλουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη… Και υπάρχει το μάθημα από προηγούμενες κρίσεις χρέους, ότι οι χώρες που κάνουν αλλαγές με άνοιγμα της αγοράς εργασίας, απελευθέρωση τομέων τελικά γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές».

Σε μεγάλο βαθμό σημειώνει ο Zakaria, σε άλλο σημείο του κειμένου του, «η νότια Ευρώπη έχει να διανύσει πολύ δρόμο σε αυτό τον τομέα, αν δει κανείς που κατατάσσονται χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα σε ότι αφορά την «ευκολία του επιχειρείν». Και στις δυο χώρες η είσπραξη φόρων είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η διαφθορά αχαλίνωτη».

«Σε μεγάλο βαθμό χάρη στην Ε.Ε., δηλαδή στις γερμανικές επιδοτήσεις, τα τελευταία 10 χρόνια οι μισθοί έχουν αυξηθεί δραματικά στη νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα αυξήθηκαν την τελευταία δεκαετία κατά 35%, στη Γερμανία μόλις κατά 2%.
Οι Γερμανοί ηγέτες έχουν πει ξανά και ξανά ότι θέλουν να βοηθήσουν τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης. Αλλά ζήτησαν και μεταρρυθμίσεις  ως προϋπόθεση για να το κάνουν αυτό.

Η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει τη χρεοκοπία και να φύγει από το ευρώ. Αλλά αν πάει προς αυτή την κατεύθυνση θα διαπιστώσει ότι οι αγορές θα αρνηθούν να της δανείσουν χρήματα με λογικά επιτόκια, ζητώντας να κάνει λόγο ή πολύ αυτά που ζητά και η Γερμανία. Η ζωή χωρίς τη Γερμανία θα σήμαινε πολύ περισσότερα μέτρα λιτότητας από τη ζωή με τη Γερμανία».


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...